Ενημέρωση με ένα κλικ

Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ – “Δεύτερη ευκαιρία” Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Δεύτερη ευκαιρία σε απόφοιτους Λυκείου ή Γυμνασίου που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την εισαγωγή τους στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας, το σχολικό έτος 2024-25.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στις σχολές της ΔΥΠΑ έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να εκπαιδευτούν σε τρεις ειδικότητες υψηλής ζήτησης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

ΔΥΠΑ/Επαγγελματικές Σχολές: «Δεύτερη ευκαιρία» για εγγραφή - FinanceNews.gr

Οι μαθητές κατά την διάρκεια μαθητείας σε επιχειρήσεις λαμβάνουν αμοιβή που διαμορφώνεται στα 176,10 ευρώ την εβδομάδα, αλλά και επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και σίτισης, που αυξήθηκε στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι ειδικότητες για τις οποίες μπορεί να υποβληθούν αιτήσεις είναι, Υποδοχή Πελατών Ξενοδοχείου, Μαγειρική Τέχνη και Επισιτισμός.

Το θεωρητικό μέρος υλοποιείται στις ΠΕΠΑΣ από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η μαθητεία στις επιχειρήσεις πραγματοποιείται από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο με 8ωρη ημερήσια απασχόληση, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται, μέσω του gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tes-dypa

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μετά την σχετική παράταση που δόθηκε, λήγει στις 18 Οκτωβρίου 2024.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει