Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο ΕΦΚΑ δεν δίνει άδεια μητρότητας σε εγκυμονούσα – Της λέει πως είναι “άντρας”

Ανήκουστο περιστατικό βιώνει μια εγκυμονούσα καθώς  αποφάσισε να κάνει διαδικτυακά αίτηση για να πάρει την άδεια μητρότητας και ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρημένη ως “άντρα”.

Το αυτοματοποιημένο μήνυμα  που πήρε ως απάντηση του αιτήματος της έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου..!

Έγκυος πήγε στον ΕΦΚΑ για την άδεια μητρότητας και της είπαν ότι είναι…  άντρας – rpn – RPN

Εκτός του ότι δεν της δώσανε την άδεια, την καλούν να πάει αυτοπροσώπως την Παρασκευή, έχοντας μαζί της και πιστοποιητικό γέννησης..!

Η Μαρία Πιτσιδήμου μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Οι Δεκατιανοί και είπε ότι η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει για να γίνει η διόρθωση του φύλου της στα καταχωρημένα στοιχεία, ωστόσο την περίμενε… μαραθώνιος ραντεβού  και δικαιολογητικών..

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου.

Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης» είπε η γυναίκα η οποία πρέπει να παρουσιαστεί στον ΕΦΚΑ  ενώ η ώρα του τοκετού πλησιάζει!

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει