Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα vouchers του κοινωνικού τουρισμού

Από την 1 έως 30 Ιουνίου ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 ξεκίνησε τη Δευτέρα 01.07.2024, θα διαρκέσει έως τις 30.06.2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, με τους δικαιούχους να μπορούν να πραγματοποιήσουν  έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός των καταλυμάτων επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με την συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων να ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%,  ενώ για τα  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Εντύπωση κάνει ότι δημοφιλέστερος προορισμός δεν είναι κάποιο τουριστικό νησί αλλά ο Νότιος Τομέας Αθηνών  με 29% των επιταγών να ενεργοποιείται σε αυτή την περιοχή, σχεδόν τετραπλάσιος αριθμός από τον επόμενο προορισμό που είναι η Εύβοια.

 

Οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών για τον  μήνα Ιούνιο είναι:

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει