Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΣΕΠ: Τέλος χρόνου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις πέντε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που προβλέπουν την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στην Αρχή να τηρήσει τις ημερομηνίες, προκειμένου να βγουν οι πίνακες ειδικής αγωγής στην προβλεπόμενη ημερομηνία και βάσει αυτών να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Ο χρόνος που απαιτείται από τον ΑΣΕΠ είναι μεγάλος καθώς, αφού ελεγχθούν οι αιτήσεις και βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να προβούν σε ενστάσεις για να εκδοθούν στη συνέχεια και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, το ΑΣΕΠ έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση στους υποψηφίους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με την έκδοση του παραβόλου των 3 ευρώ, ώστε να μην υπάρξει και πάλι «αλαλούμ» με χιλιάδες αποκλεισμένους, όπως συνέβη την τελευταία φορά.

Βέβαια, σύμφωνα με την εμπειρία μας, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει μια μικρή παράταση, λόγω κυρίως του ότι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ μπορεί να μην «αντέξει» τον μεγάλο φόρτο των υποψηφίων που περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτηση τους. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν τελικά υπάρξει παράταση, αυτή θα αφορά λίγες μόνο ώρες και συγκεκριμένα ένα με δύο 24ωρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι όποιοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών δρομολογηθούν για την επόμενη σχολική χρονιά, αυτοί θα γίνουν από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προκηρύξεις 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ αντίστοιχα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει