Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.700 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

Θετικά νέα για χιλιάδες ανθρώπους που επιθυμούν μια μόνιμη πρόσληψη στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς έως τον Μάρτιο του 2022 θα προσληφθούν 1.700 μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι Μηχανικοί που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης στην συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη με την Εκτελεστική  Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εσωτερικών είχε  κάνει λόγο για 1.191 (555 του 2020 και 636 του 2021) προσλήψεις στους δήμους που θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο.  Ενώ η γενική γραμματέας του υπουργείου Βιβή Χαραλαμπογιάννη είχε μιλήσει για τον Ιούνιο.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της  aftodioikisi.gr, o ΥΠΕΣ επανέλαβε όσα είχε πει πριν μερικές ημέρες στην Βουλή, παραπέμποντας, στην ουσία, στις καλένδες την περίφημη προκήρυξη για την “ουρά της 3Κ”.
Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε επίσης, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ότι άμεσα θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.).
ΒΑΕ, αξιολόγηση, αυξήσεις
Ο κ. Βορίδης επίσης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας τόσο για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (Β.Α.Ε.), όσο και για το θέμα της αξιολόγησης και των αυξήσεων στους μισθούς με το τελευταίο ειδικότερα να το παραπέμπει στις γενικότερες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Πάντως, για το θέμα του επιδόματος επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των εργαζόμενων για μη πληρωμή του στο τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε σχετικά με την απένταξη εργαζομένων από το Επίδομα, όπως προανήγγειλε χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.  Όπως είπε «για το μόνο που μπορεί να δεσμευτεί είναι πως αυτό θα συνεχίζει να καταβάλλεται έως την αναμενόμενη νέα κοινή Υπουργική Απόφαση όποτε αυτή εκδοθεί».
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ τα θέματα που τέθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνοπτικά αφορούν στα εξής:
1. Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
2. Η λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» ως όχημα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εστίες διαφθοράς και ρουσφετολογικών προσλήψεων.
3. Η συνέχιση καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (Β.Α.Ε.) στους δικαιούχους και η προσθήκη νέων κατηγοριών εργαζομένων.
4. Παράταση της θητείας των αιρετών Μελών των Πειθαρχικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων-Σωματείων.
5. Άνοιγμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
6. Διακριτό σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του θεσμού.
Στα ζητήματα που τέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης έδωσε τις εξής απαντήσεις και δεσμεύτηκε:
1. Άμεσα θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
2. Για την λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» δήλωσε πως ακούει τις ενστάσεις και της παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας και αναμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου εκκρεμεί δικαστική προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να λάβει αποφάσεις.
3. Στις ανησυχίες των εργαζομένων για την περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (Β.Α.Ε.) απάντησε πως για το μόνο που μπορεί να δεσμευτεί είναι πως αυτό θα συνεχίζει να καταβάλλεται έως την αναμενόμενη νέα κοινή Υπουργική Απόφαση όποτε αυτή εκδοθεί.
4. Η θητεία των υφιστάμενων Πειθαρχικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων (αιρετά Μέλη) αλλά και των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
5. Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν δόθηκε καμιά επιπλέον δέσμευση πέρα του κυβερνητικού προγραμματισμού για 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση σε όλο το Δημόσιο με βάση τις προτεραιότητες που η κυβέρνηση θέτει. Συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού θα προσληφθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως τον Μάρτιο του 2022, 1.700 μόνιμοι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 1.000 θα είναι Μηχανικοί που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ.
6. Για την αξιολόγηση δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, παρότι αναγνώρισε πως η υφιστάμενη αξιολόγηση αποτελεί έναν γραφειοκρατικό βραχνά για τις υπηρεσίες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
7. Στο αίτημα για αυξήσεις μισθών των εργαζομένων απάντησε πως αποτελεί κυβερνητική απόφαση που ο ίδιος μεμονωμένα δεν μπορεί να απαντήσει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει