Ενημέρωση με ένα κλικ

Basket League: “Δεσπόζει” το Περιστέρι – Προμηθέας

Το ζευγάρι του τελικού του 1ου Super Cup, Προμηθέας και Περιστέρι, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Mία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, το Σάββατο (26/12) στις 17:00, οι Αχαιοί υποδέχονται την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, με τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, εν συγκρίσει με τον τελικό του Super Cup, στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν ο Προμηθέας κατέκτησε τον τίτλο, με 82-74.

Ελέω κορονοϊού, ο Προμηθέας έχει δώσει μόλις 4 αγώνες και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 6 βαθμούς (2-2). Ο Βαγγέλης Μάντζαρης άλλαξε «στρατόπεδο» επιστρέφοντας στην ομάδα που έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του, ενώ η ομάδα της Πάτρας αποχαιρέτησε και τον νεαρό φόργουορντ, Λευτέρη Μαντζούκα που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα πάουερ φόργουορντ, Χάρβι Τζεράι Γκραντ, ο οποίος έχοντας αγωνιστεί στην ΑΕΚ (2019-20), διαθέτει εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα ενισχύσει τη φροντ λάιν του Προμηθέα.

Στον αντίποδα, το Περιστέρι έχει άλλον προπονητή εν συγκρίσει με τον τελικό του Super Cup, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης διαδέχτηκε τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Η προσθήκη του Γιάννη Μπουρούση στο «5», αλλά και νέων Αμερικανών παικτών προϊδεάζει για διαφορετικές ισορροπίες. Οι «κυανοκίτρινοι», εξάλλου στην Πάτρα θα μεταβούν με την αυτοπεποίθηση που τους προσδίδει η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, με 13 βαθμούς (5-3).

Mε ιδιαίτερη σοβαρότητα, προσεγγίζει ο Άρης, την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, το Σάββατο (26/12) στις 20:00. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης και οι Ροδίτες μετρούν από 10 βαθμούς, αλλά ο Άρης έχει έναν αγώνα λιγότερο. Άρης και Κολοσσός βρίσκονται στις θέσεις της ουράς της βαθμολογίας και γι’ αυτό αναμένεται «μάχη» στο Αλεξάνδρειο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει