Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντετοκούνμπο: “Αν πρέπει να παίζω 45 λεπτά, θα το κάνω”

Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς οι Σέλτικς επικράτησαν με 122-121 των Μπακς στη Βοστώνη, στην φετινή πρεμιέρα των δύο ομάδων.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν πολύ καλός με 35 πόντους (10/18 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 6/8 βολές), 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ αλλά και 7 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Greek Freak» μίλησε για το τρίποντο του Τέιτουμ αλλά και τη δική του χαμένη βολή που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

«Ο Τέιτουμ συνήθως κάνει το βηματάκι προς τα πίσω, είδα την μπάλα να πηγαίνει ψηλά, αλλά οι Θεοί του μπάσκετ έβαλαν το σουτ. Είπα στο τέλος να μου πετάξουν τη μπάλα ψηλά, για να προσπαθήσω να την πιάσω. Έβαλα την πρώτη, έχασα τη δεύτερη. Αυτό.

Έχω δουλέψει στο σουτ, είμαι πιο μεγάλος πλέον, δεν θα κάνω δεύτερες σκέψεις. Αν το έχω, θα το πάρω το σουτ. Πρέπει να βρω τον ρυθμό μου, έπαιξα δύο φιλικά, πρέπει να βρεθώ με τους συμπαίκτες μου.

Έχεις δύο βολές, δεν μου είχε ξανατύχει σε τέτοια στιγμή, αλλά ξέρεις ότι αν αστοχήσεις, όλα τελείωσαν. Είμαι εκνευρισμένος, αλλά είναι κάτι που μπορώ να αλλάξω. Έτσι πρέπει να το σκέφτομαι. Είμαι νικητής και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου.

Είναι διασκεδαστική διαδικασία, γιατί μαθαίνεις από αυτές τις στιγμές, θέλω να είμαι σε τέτοιες στιγμές, να παίρνω το τελευταίο σουτ. Κάποιες φορές θα το βάλεις, θα γίνεις ήρωας, θα αστοχήσεις».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι έπαιξε 36 λεπτά (πέρυσι είχε μέσο όρο 30,4 λεπτά στην κανονική περίοδο) είπε:

«Θέλω να παίξω περισσότερα λεπτά φέτος, το έχω συζητήσει με τον coach, θέλω να παλέψω στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό ήταν το πρώτο μας ματς μετά από τη “φούσκα”, ήμουν ενθουσιασμένος, έμεινα νωρίς από ανάσες, προσπάθησα να πάω πιο χαλαρά, να βρω τα σημεία μου, να βρω τους συμπαίκτες μου όμως στο τέλος ήθελα να είμαι πιο επιθετικός.

Είμαστε 71 ματς μακριά από τα playoffs, είμαστε έξι μήνες μακριά από τα playoffs, αν πρέπει να παίξω 45 λεπτά, πρέπει να είμαι έτοιμος για να ανταπεξέλθω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει