Ενημέρωση με ένα κλικ

Έφυγε η “αγγαρεία” με το Περιστέρι και κοιτάει Ρεάλ

Η κούραση του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από φανερή, αλλά το Περιστέρι δεν μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια. Οι “πράσινοι” βρήκαν τις λύσεις στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 76-57 και παρέμειναν αήττητοι στη Basket League και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο δύσκολο ματς της Τρίτης (15/12) με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

Πρώτοι σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν οι Μπέντιλ με 15π. και Νέντοβιτς – Παπαπέτρου με 11π., ενώ 9 πόντους είχε ο Φόστερ.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Φόστερ, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Περιστέρι και στα πρώτα οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 10-5 στο 3’, καθώς πίεσε στην άμυνα, ενώ έβρισκε λύσεις στην επίθεση.

Το ματς ήταν σχετικά αργό, ενώ το Τριφύλλι θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διαφορά, αλλά ο Φόστερ αστόχησε σε 3 ισάριθμες βολές. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πήρε τα ηνία με 10-11 στο 7’, με τον Γιώργο Βόβορα να αλλάζει όλη του την πεντάδα, ώστε να φρεσκάρει τα πρόσωπα.

Έτσι επέλεξε χαμηλό σχήμα, αλλά δεν του βγήκε και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 13-14, παρόλο που είχε περισσότερα ριμπάουντ.

Τα πράγματα άλλαξαν στη 2η περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις και στις 2 πλευρές του παρκέ και με τέσσερις σερί πόντους του Μπέντιλ έκανε το 20-16 στο 12’, με τον Νιγηριανό φόργουορντ να είναι θετικός.

Χωρίς να εντυπωσιάσει πάντως με το παιχνίδι του, οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα (29-23) στο 15’, καθώς η πίεση στην άμυνα έφερε εύκολους πόντους από τον αιφνιδιασμό και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Ο Φόστερ με σουτ από τη μέση απόσταση έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-23), αλλά το Περιστέρι ροκάνισε το σκορ και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 36-31, σε ένα αρκετά μέτριο πρώτο μέρος.

Με δύο τρίποντα του Νέντοβιτς άρχισε η τρίτη περίοδος για τους “πράσινους” και έτσι στο 22’ έγινε το 42-34, με τον Σέρβο άσο να φτάνει τους 11 πόντους. Όμως ο αγώνα δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη.

Έτσι το Περιστέρι μείωσε σε 46-40 στο 26’, με το μπάσκετ να είναι πολύ αργό και αυτό φανέρωσε και τη φτωχή συγκομιδή πόντων στο δεκάλεπτο. Όμως ο Φόστερ με 5 σερί πόντους κατάφερε να ξεφύγει σε κάποιο βαθμό (53-42) και ο Μακ από τα 6.75 ανέβασε το σκορ στο +14 με τη λήξη της περιόδου.

Το ματς άρχιζε να ξεφεύγει, καθώς το Περιστέρι ήταν κακό σε άμυνα και επίθεση και αυτό ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Με ένα ακόμα τρίποντο (αυτή τη φορά από τον Παπαπέτρου) έκανε το 59-42, με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.

Όμως ο Γκρέι προσπαθούσε μόνος του για τους φιλοξενούμενους και κατάφερε να μείωσε στο 62-50 στο 34′, αλλά ο Παπαπέτρου βρήκε τον καλό επιθετικό του εαυτό και με προσωπικές προσπάθειες έφτασε ξανά στους +19 (69-50), τρία λεπτά αργότερα και έτσι ο Βόβορας χρησιμοποίησε στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα τις “ρεζερβες”.

Έτσι ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” και το Περιστέρι με 76-57 και στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (15/12).

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 36-31, 56-42, 76-57

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει