Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβληματισμένοι οι Ιάπωνες με τον κορονοϊό και τα κόστη

Το ερώτημα για το αν θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο.

Οι διοργανωτές από τη μία επιθυμούν να γίνουν κανονικά οι Αγώνες, από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τον προβληματισμό τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που προκαλεί έντονη ανησυχία έχει να κάνει με το οικονομικό. Σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές ανέφεραν ότι οι αγώνες θα κοστίσουν επιπλέον 294 δισεκατομμύρια γιεν (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό που θα μοιραστεί η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020, η ιαπωνική κυβέρνηση και η μητροπολιτική κυβέρνηση της ιαπωνικής πρωτεύουσας (TMG).

Συνολικά, η TMG και η εθνική κυβέρνηση, και με τη σειρά του ο Ιάπωνας φορολογούμενος, αναμένουν να πληρώσουν 191 δισεκατομμύρια γιεν για να καλύψουν τα έξοδα αναβολής και μια σειρά αντιμέτρων για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, αν και ο συνολικός προϋπολογισμός του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη είναι πιθανό ν΄ αγγίξει τα 1.7 τρισεκατομμύρια γιεν, υπάρχει κι εκείνη η μερίδα των διοργανωτών που εκτιμούν ότι το κόστος αυτός είναι μέσα στις δυνατότητες του κράτους.

Μπορεί η Ιαπωνία να είναι μία από τις χώρες που έχει αποφύγει τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που παρατηρούνται παγκοσμίως από τον Covid-19, εντούτοις και αυτή βιώνει τώρα ένα τρίτο κύμα.

Με περισσότερους από 15.000 αθλητές από όλο τον κόσμο να αναμένονται στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν φόβοι ότι η έλευσή τους μπορεί να «εκτινάξει» στα ύψη τα κρούσματα του ιού.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι δεν θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις κι ότι την άνοιξη θα αποφασίσουν οριστικά για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει