Ενημέρωση με ένα κλικ

Μιλουτίνοβ: «Πάντα θα χρωστάω στον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague παραχώρησε ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Νίκολα Μιλουτίνοβ, μία ημέρα πριν βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος σε επίσημο αγώνα με την πρώην ομάδα του τον Ολυμπιακό, από τον οποίο αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι.

«Με έβαλαν στον χάρτη, μου έδωσαν μια ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Euroleague, με πίστεψαν από την πρώτη ημέρα. Τους είμαι ευγνώμων και πάντα θα αισθάνομαι πως τους χρωστάω» δήλωσε ο Μιλουτίνοβ για τον Ολυμπιακό, τους προπονητές που είχε στην ομάδα του Πειραιά, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στους «ερυθρόλευκους».

Αρχικά, ο Σέρβος σέντερ θυμήθηκε πως ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ: «Άρχισα να παίζω μπάσκετ, όταν ήμουν επτά ή οκτώ χρόνων. Οι γονείς μου ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψουν να είμαι στους δρόμους, ήθελαν να μου δείξουν τον σωστό τρόπο, να είμαι μέσα στον αθλητισμό και μετά… ερωτεύτηκα το μπάσκετ. Θυμάμαι που έπαιζα για την Παρτιζάν, ήταν ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Σερβία και σήμαινε πολλά για εμένα να παίζω για αυτήν την ομάδα. Και μετά ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα να παίξω στη Euroleague, ήταν μεγάλη εμπειρία και μου άρεσε πολύ».

Εν συνεχεία, μίλησε για το κεφάλαιο Ολυμπιακός: «Είχα πέντε σπουδαία χρόνια στον Ολυμπιακό, ακόμη έχω πολλούς φίλους στην ομάδα, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την Ελλάδα και η Αθήνα πάντα θα είναι η πόλη μου και πάντα θα θέλω να επιστρέφω. Έμαθα πολλά από παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, μάθαινα κάθε ημέρα, τους άκουγα και διαμόρφωσαν κατά πολύ το στιλ παιχνιδιού μου. Με βοήθησαν, με έβαλαν στον χάρτη, μου έδωσαν μια ευκαιρία να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Euroleague, με πίστεψαν από την πρώτη ημέρα. Τους είμαι ευγνώμων και πάντα θα αισθάνομαι πως τους χρωστάω».

Όσο για τα συναισθήματά του όταν το καλοκαίρι του 2020 έφτιαξε βαλίτσες για τη Μόσχα; «Ήταν δύσκολο να φύγω και να αποχωριστώ από την Αθήνα. Δεν δυσκολεύτηκα να αποφασίσω που θέλω να πάω, αλλά ήταν δύσκολο να αφήσω την πόλη και όλους τους φίλους μου. Ευτυχώς ήρθα εδώ στη Μόσχα, πιθανότατα την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και είναι τιμή μου, είμαι ευλογημένος και χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας».

Μιλώντας για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ τόνισε: «Η ΤΣΣΚΑ έχει πάντα υψηλές προσδοκίες, πάνε πάντα για τους πιο υψηλούς στόχους. Θέλω να κατακτήσω τη Euroleague, την οποία δεν έχω κατακτήσει ακόμη. Αυτό είναι το κίνητρό μου και θέλω να δουλεύω σκληρά να επιτύχω τον στόχο μου. Η πίεση είναι κάτι με την οποία έχω μάθει να ζω όλη μου τη ζωή. Όπου κι αν είσαι, πάντα έχεις πίεση και κατά κάποιον τρόπο τη συνηθίζεις. Μαθαίνεις να δουλεύεις με αυτήν».

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ: «Ο Νίκολα ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό όταν ήταν ακόμη παιδί και τώρα έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων στη θέση του. Πρώτος ριμπάουντερ, με έμφαση στα μπλοκ. Είμαι ενθουσιασμένος που τώρα καλείται να ανέβει σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος κατανοεί τις προσδοκίες. Ψάξαμε την αγορά, αναζητούσαμε παίκτες που διαθέτουν τη φιλοδοξία και παράλληλα και τις ικανότητες να εξελιχθούν και να βοηθήσουν και την ομάδα να αναπτυχθεί. Ο Νίκολα είναι ένας απ’ αυτούς. Αυτό είναι σίγουρο».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει