Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεαματική η εξωτερική εμφάνιση του νέου Sandiago Bernabeu

Το νέο Sandiago Bernabeu του 21ου αιώνα «θα αποτελεί μια μεγάλη πρωτοποριακή και παγκόσμια εικόνα», όπως υπόσχεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα γήπεδο που από τον Ιούνιο του 2019, βρίσκεται υπό θεαματική μεταμόρφωση, έχει μεταξύ των καινοτομιών του, την η ισχυρή εξωτερική του εμφάνιση, καλυμμένη με ανοξείδωτο χάλυβα, επιφάνεια στην οποία μπορούν να προβάλλονται εικόνες και να παίζονται παιχνίδια φωτισμού.  Υλικό που θα περιβάλει όχι μόνο την περίμετρο του σταδίου, αλλά και την κινητή οροφή του.

Ένα πολύ ειδικό κάλυμμα, όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα lajuganda financiera,  με σταθερό και ανασυρόμενο τμήμα, το οποίο θα καθιστά δυνατή την προστασία του αθλητικού χώρου, σε περίπτωση που το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες. Σε μόλις 15 λεπτά, η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει, κάτι που θα δώσει στο στάδιο μεγαλύτερη ευελιξία για τη φιλοξενία όλων των ειδών παραστάσεων.

Επίσης η νέα οροφή είναι μια δέσμευση για περιβαλλοντική αειφορία, αφού ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη μείωση του θορύβου και της ρύπανσης του φωτός.

Ανάλογο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για εμβληματικά κτίρια, όπως τους πύργους της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη. το μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι , στο One World Trade Center στο Μανχάταν (Νέα Υόρκη) ή στον πύργο Cepsa, από τον Νόρμαν Φόστερ, στη Μαδρίτη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει