Ενημέρωση με ένα κλικ

Προς συμφωνία για έναρξη της σεζόν του NBA στις 22/12 με 72 ματς

Η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ (National Basketball Players Association) είναι πάρα πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σεζόν 2020-21 στο NBA, στις 22 Δεκεμβρίου με μειωμένο πρόγραμμα 72 αγώνων ανά ομάδα, σύμφωνα με το ESPN.

Επίσης, το «Athletic» ανέφερε προηγουμένως, την πιθανότητα μιας σεζόν 72 παιχνιδιών που θα αρχίσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το ESPN, NBA και NBPA διεξήγαγαν ξεχωριστές συνεδριάσεις με την προσδοκία ότι η ημερομηνία έναρξης θα εγκριθεί.

Η επερχόμενη κανονική σεζόν, εάν συμφωνηθεί, θα έχει 10 παιχνίδια λιγότερα από ένα τυπικό πρόγραμμα κανονικής περιόδου της NBA.

Η ένωση παικτών αναμένεται να διεξάγει σήμερα ψηφοφορία μεταξύ των εκπροσώπων των παικτών, σύμφωνα με την αναφορά του ESPN.

Το draft του ΝΒΑ έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της σεζόν, πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2021, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

Δεν υπάρχει ένδειξη για το πότε ή εάν τα παιχνίδια της σεζόν 2020-21 θα διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων.

Το NBA έχασε 800 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας, ανέφερε το ESPN στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα έχασε επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες κι επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια σε «καθαρό αρνητικό αντίκτυπο» από την Κίνα λόγω του επεισοδίου από τον τότε γενικό διευθυντή των Χιούστον Ρόκετς Ντάριλ Μόρεϊ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ κατά της κυβέρνησης του Πεκίνου.

Εάν συμφωνηθεί, η ημερομηνία έναρξης της 22ας Δεκεμβρίου, θα απομείνουν μόλις επτά εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν και έτσι θα «ακυρωθεί» η αρχική υπόσχεση του πρωταθλήματος να δώσει στους παίκτες ειδοποίηση οκτώ εβδομάδων πριν από την έναρξη της σεζόν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει