Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Ράσφορντ εμπνέει τους παίκτες της Λιντς να δωρίσουν σχολικά γεύματα

Οι παίκτες της Λιντς Γιουνάιτεντ δώρισαν 25.000 λίρες (33.000 δολάρια) σε μια εκστρατεία που παρέχει δωρεάν σχολικά γεύματα σε παιδιά στη Βρετανία, αφού εμπνεύστηκαν από τις προσπάθειες του Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε ο αρχηγός Λίαμ Κούπερ.

Την Πέμπτη, ο Ράσφορντ προέτρεψε τις τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν tweet χρησιμοποιώντας το χάσταγκ «#endchildfoodpoverty», το οποίο θα επέτρεπε στον 22χρονο να τις εντοπίσει. Αρκετοί έχουν προωθήσει δωρεάν σχολικά γεύματα κατά τη διάρκεια της μισής περιόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ας το κάνουμε αυτό Λιντς. Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεινάει ποτέ. Εγγύηση 25.000 λίρες από την ομάδα @lufc. Στεκόμαστε μαζί σου Μάρκους Ράσφορντ», έγραψε ο Κούπερ χθες (24/10), προσθέτοντας ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την υπόθεση.

Ο Ράσφορντ ανάγκασε σε μια κυβερνητική στροφή τον Ιούλιο, όταν κέρδισε τη μάχη του για να εξασφαλίσει δωρεάν σχολικά γεύματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Στη συνέχεια πρότεινε την επέκταση της εκστρατείας για οικογένειες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Το Κοινοβούλιο απέρριψε την περασμένη Τετάρτη πρόταση του Εργατικού Κόμματος να παρατείνει τα δωρεάν σχολικά γεύματα μέχρι το Πάσχα του 2021, ωθώντας τον Άγγλο διεθνή επιθετικό να ξεκινήσει την εκστρατεία του στα κοινωνικά μέσα.

Ο Ράσφορντ έχει λάβει ευρέως επαίνους για τις προσπάθειές του, μεταξύ άλλων από τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ, με τον μάνατζερ της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ και το «αφεντικό» της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν το θαυμασμό τους.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βρω καλύτερες λέξεις από πολύ πιο έξυπνους ανθρώπους, αλλά αυτό που ξεκίνησε ο Μάρκους είναι απολύτως απίστευτο, είναι τόσο ωραίο», δήλωσε ο Κλοπ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει