Ενημέρωση με ένα κλικ

Του… Χάρισον τη νίκη

Με buzzer beater τρίποντο του Άαρον Χάρισον από τα 8,5 μέτρα (!), ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, μετρώντας «2 στις 2» εντός έδρας νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 85-82 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 3-1 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τρίτη ήττα της και μάλιστα διαδοχική.

Ο Βεζένκοφ ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο λέγοντας «στοπ», σε κάθε φάση, στην ακόρεστη επιθυμία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φύγουν νικητές. Ο Χάρισον ήταν ο ήρωας! Και ο Ολυμπιακός έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες σε 4 αγωνιστικές στη Euroleague, κάνοντας το δύο στα δύο την πρώτη «διαβολοβδομάδα», απέναντι στις ισχυρότατες Αρμάνι και Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη, ενώ είχε και πάλι πολλούς πρωταγωνιστές. Ο Μάρτιν πέτυχε 16π. και μάζεψε 8ρ., ο Βεζένκοφ σημείωσε 14π. και είχε και 5 ριμπάουντ, ο Χάρισον έφτασε τους 12π. και ο Σπανούλης τους 11π. Ο Μπαρτζώκας μοίρασε και πάλι τον χρόνο και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν.

Κυρίως, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πέραν του πάθους, καθαρό μυαλό, υπομονή και σωστές αντιδράσεις όταν η Μακάμπι απαντούσε με τρίποντα από Τζόουνς και Ουίλμπεκιν κατεβάζοντας τη διαφορά από το -10 (54-44) και απειλώντας να «δραπετεύσει» από το Φάληρο.

Από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Σκότι Ουίλμπεκιν πέτυχε 18 πόντους με 3/6 τρίποντα, 15 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε συγκομιδή ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Οθέλο Χάντερ, ενώ από 12 πόντους πρόσθεσαν οι Μπράιαντ και Τζόουνς. Η μαχητικότητα Μακάμπι υπέστη μια 3η διαδοχική ήττα, ξανά στο τέλος…

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 44-40, 69-66, 85-82

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει