Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέλος το… 20-0 από την Euroleague

Οι ακυρώσεις αγώνων που προέκυψαν στην 3η και την 4η αγωνιστική της Euroleague, έφεραν αντίδραση από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία ανακοίνωσε την πρότασή της για αλλαγή του καταστατικού, προκειμένου οι ομάδες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν οκτάδα να μη χάνουν την αναμέτρηση στα… χαρτιά με 20-0.

Πλέον θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός τόσο των αναμετρήσεων που δεν έγιναν λόγω κορονοϊού, όσο και των μελλοντικών που δεν θα διεξαχθούν εξαιτίας της πανδημίας.

«Με βάση τα νέα δεδομένα και με στόχο να προστατεύσει τους συλλόγους όσο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, η EuroLegue Basketball θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου, που αφορά στις συνέπειες από μία τέτοια κατάσταση για τους αγώνες, που δεν μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές αρχές.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες που δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν οκτάδα επειδή είναι χτυπημένες από τον κορονοϊό, θα δουν τα αντίστοιχα αναβληθέντα παιχνίδια να επαναπρογραμματίζονται σε επόμενη ημερομηνία. Οι υπάρχοντες κανονισμοί (μάξιμουμ τρεις αγώνες μπορούν να επαναπρογραμματιστούν) θα είναι ίδιοι με αυτούς που αφορούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Αν εγκριθεί, η τροποποίηση θα ισχύσει για όλους τους αγώνες που δεν είχαν ήδη γίνει λόγω αυτού του πράγματος, και θα δώσει στον CEO της EuroLeague τη δύναμη να τους επαναπρογραμματίσει σε επόμενη ημερομηνία».

Αυτό σημαίνει ότι η χθεσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, όπως και οι υποχρεώσεις της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη «διαβολοβδομάδα», απέναντι σε Μπασκόνια και Βαλένθια, τις οποίες ο Αθλητικός Δικαστής της διοργάνωσης ανέδειξε και επίσημα νικήτριες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More