Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεν έχει… αντίπαλο στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν

Απόλυτη κυρίαρχος στη Γαλλία είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Έστω κι αν χρειάστηκαν να φτάσουν τη στα πέναλτι, οι Πρωταθλητές αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι στις εκτελέσεις από τη Λιόν και με το τελικό 6-5 στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) κατέκτησαν το βράδυ της Παρασκευής (31/7) και το γαλλικό Λιγκ Καπ «Coupe de la Ligue» «σκουπίζοντας» όλους τους εγχώριους τίτλους για φέτος.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ και πολυνίκης του θεσμού (9 τίτλοι λιγκ καπ) εμφανίστηκε «μουδιασμένη» επιθετικά λόγω της απουσίας του Κιλιάν Μπαπέ, καθότι ο Μάουρο Ικάρντι δεν έδειξε την ίδια «έκρηξη» κι αποτελεσματικότητα στη γραμμή κρούσης των Παριζιάνιων.

Την ίδια ώρα η Λιόν, δημιούργησε περισσότερες τελικές, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει στο γκολ που θα της έδινε το τρόπαιο, καθώς έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Κέιλορ Νάβας.

Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, με τη Λιόν να μένει με δέκα παίκτες στο τελευταίο λεπτό του έξτρα 30λεπτου, λόγω της απευθείας αποβολής του Ράφαελ για πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Στη διαδικασία των πέναλτι και οι δύο ομάδες έδειξαν εξαιρετική ευστοχία στην πρώτη πεντάδα των χτυπημάτων τους (5-5), όμως στην καθοριστική εκτέλεση του Μπερτράν Τραορέ, ο Νάβας έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του κάνοντας την πιο σημαντική απόκρουση. Κι ο Πάμπλο Σαράμπια στην τελευταία εκτέλεση σημάδεψε σωστά στη δεξιά γωνία, χαρίζοντας το τρίτο εφετινό τρόπαιο στην Παρί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει