Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποθέωσε τον 18χρονο Γκρίνγουντ ο Σόλσκιερ

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, περιέγραψε τον έφηβο Μέισον Γκρίνγουντ ως «σπεσιαλίστα εκτελεστή», μετά τα δύο γκολ του στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5-2 επί της Μπόρνμουθ.

Ο 18χρονος πέτυχε το πρώτο με το αριστερό πόδι στο 29ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους «κόκκινους διαβόλους» και πρόσθεσε άλλο ένα στο 54΄, φτάνοντας συνολικά τα 15 σε όλους τους αγώνες, στην πρώτη σεζόν του στην ανδρική ομάδα.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε ότι δεν είχε δει τέτοια δύναμη και ακρίβεια από έναν νεαρό παίκτη, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει εάν ο Γκρίνγουντ θα είχε παρόμοια πορεία σταδιοδρομίας με τους «μεγάλους» του συλλόγου, Γουέιν Ρούνεϊ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Έχω δει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην ίδια ηλικία και ο Μέισον είναι εξαιρετικός εκτελεστής και “εξειδικευμένος” σκόρερ … Ξέρει ακριβώς τι να κάνει με την μπάλα όταν είναι στο γήπεδο.

Αν σουτάρει, θα σκοράρει. Θα βελτιωθεί, ήδη το γενικό του παιχνίδι έχει βελτιωθεί. Δεν θέλω να τον συγκρίνω με τον Ρούνεϊ ή τον Ρονάλντο, καθώς αυτό δεν είναι δίκαιο. Θα δημιουργήσει τη δική του καριέρα και το κάνει με τον δικό του τρόπο».

Και ο Νορβηγός τεχνικός πρόσθεσε: «Και οι δύο είχαν φανταστική καριέρα και είμαι σίγουρος ότι αν ο Μέισον συνεχίσει να κάνει τα σωστά πράγματα και να παίρνει καλές αποφάσεις, θα έχει μια μεγάλη καριέρα. Είναι η πρώτη σεζόν του, αλλά πάντα γνωρίζαμε ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο παιδί εκεί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει