Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανοδική πορεία για τον Πανιώνιο μετά την επικράτηση επί της Ξάνθης

Ανοδική πορεία παρουσιάζει ο Πανιώνιος, ο οποίος κερδίζοντας την Ξάνθη 2-1, θέτει τον ίδιο στο προσκήνιο.

Ανοδική πορεία παρουσιάζει ο Πανιώνιος, ο οποίος κερδίζοντας την Ξάνθη 2-1, θέτει τον ίδιο στο προσκήνιο με τις 2 ομάδες, με τον Παναιτωλικό να βρίσκονται σε απόσταση ενός μόλις βαθμού.

Η αρχή της αναμέτρησης βρήκε και τις 2 ομάδες με πολλά λάθη στην περιοχή του άξονα, και ιδιαίτερη βαρύτητα στην αριστερή πλευρά.

Στον Πανιώνιο οι Λυμπεράκης, Σαραμαντάς αναλάμβαναν πρωτοβουλίες, ενώ στην Ξάνθη ο Μπαριέντος τραβιόνταν από εκεί ντουμπλάροντας τον Ντε Αμορίμ. Η Ξάνθη έδειξε επιθετικές διαθέσεις απειλώντας με τους Μπαριέντος στο 6′, και Ντε Αμορίμ στο 12′.

Παρόλα αυτά η αλλαγή θέσεων των Ρέντζα και Παπαγεωργίου, συνέβαλλε στην καλύτερη λειτουργία της δεξιάς πτέρυγας του Πανιώνιου.

Αυτό οδήγησε σε μεγάλη ευκαίρια στο 26′ με τον Κόρμπο, ο οποίος απέναντι από τον Μπέντο σούταρε πάνω στον Ισπανό γκολκίπερ, η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς.

Παρόλα αυτά το πρώτο γκολ από πλευράς Πανιωνίου θα ερχόταν στο 30′, μετά από λάθος του Λισγάρα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπέντο, ο οποίος έκανε έξοδο και ο Μαξίμοβιτς πλάσαρε εύκολα σε κενή εστία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρέασε ψυχολογικά την Ξάνθη, η οποία ναι μεν διατήρησε υπεροχή έως το ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε ν’απειλήσει την εστία του Πανιωνίου, πέραν ενός μακρινού σουτ του  Μπαριέντος στις καθυστερήσεις.

Το ημίχρονο έδρασε ευεργετικά για την Ξάνθη η οποία εισέβαλε επιθετικά στο γήπεδο, με τον αγώνα να παίζεται κυρίως στην πλευρά του Πανιωνίου. Από το 62′ έπαιζαν 4-4-2, πλην όμως της κεφαλιάς του Κάστρο στο 54′ την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κότνικ, δεν απείλησαν ξανά.

Καταλυτικός υπήρξε ο Ρέντζας, ο οποίος δεν άφησε τον Ντε Αμορίμ, ν’αναπτυχθεί. Στο 66′ ο Πανιώνιος θα σημείωνε δεύτερο τέρμα, μετά από κεφαλιά του Ντομίνγκεζ, και σουτ του Τσιλούλη.

Μέχρι το 85′ ο Πανιώνιος κρατούσε τα ηνία, όμως στο 87 ο Στάρτζεον, απείλησε την εστία του Κότνικ, όταν από κοντά με προβολή σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 90’+1′ ο Λυμπεράκης ανέτρεψε τον Γκαργκαλατζίδη, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλντι. Ο Φοσέ ευστόχησε μειώνοντας σε 2-1. Παρά τις απόπειρες της Ξάνθης για ισοφάρισμα, η λήξη του αγώνα βρήκε νικήτη τον Πανιώνιο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας, Κόρμπος, Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου (56′ Αρτσε), Μαξίμοβιτς (79′ Ευαγγέλου), Τσιλούλης (87′ Δούμτσιος).
ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (55′ Σόσα), Κασάδο, Καρασαλίδης, Τερκί, Καμαρά (46’Μουλέν), Τσουρίτσκοβιτς (46′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (62′ Γκαργαλατζίδης), Ντε Αμορίμ, Κάστρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει