Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ισοπαλία με την Ξάνθη επιβίωση για τον Παναιτωλικό

Με γκολ του Μπαίροβιτς στο '82 ο Παναιτωλικός διαμόρφωσε ισόπαλο σκορ ενάντια στην Ξάνθη, σε ένα ντέρμπι το οποίο καθόριζε την επιβίωση του.

Με γκολ του Μπαίροβιτς στο ’82 ο Παναιτωλικός διαμόρφωσε ισόπαλο σκορ ενάντια στην Ξάνθη, σε ένα ντέρμπι το οποίο καθόριζε την επιβίωση του.

Ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε μια μαινόμενη Ξάνθη η οποία μόλις στο 26” απείλησε την εστία του, χάνοντας ευκαιρία γι’άνοιγμα του σκορ. Η ευκαιρία δημιουργήθηκε, όταν ο Κάστρο έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Παναιτωλικού καταλήγοντας στον Τζουρίτσκοβιτς ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, όμως η προσπάθεια του πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Φερνάντεθ.
Στο 3ο λεπτό του αγώνα η Ξάνθη δημιούργησε δεύτερη ευκαιρία, μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη, όταν Μπαριέντος στο πρώτο δοκάρι δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Η διακοπή του αγώνα για cooling brake, οδήγησε σε συντήρηση δυνάμεων από πλευράς Ξάνθης, η οποία δημιούργησε 2 ευκαιρίες μετά το 40′, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες.

Στο 40′ ο Φερνάντεθ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ το οποίο εξαπέλυσε ο Ντε Αμορίμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ντε Αμορίμ έβγαλε την σέντρα, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Φερνάντεθ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη, ωστόσο, χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μαλής ανέτρεψε τον Κάστρο μέσα στην περιοχή, οδηγώντας σε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο, όμως ο Φερνάντεθ απέκρουσε.

Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Παναιτωλικό, καθώς μετά από σέντρα του Μουνιέ και λάθος κόψιμο του Λισγάρα, ο Τσιγγάρας σούταρε με δύναμη αναγκάζοντας τον Αμπάντ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 57ο λεπτό ο Ντε Αμορίμ μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Ντάλσιο να τον ανατρέπει. Μετά από εξέταση του VAR, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζουρίτσκοβιτς, ο οποίος σκόραρε οδηγώντας στο 1-0 την Ξάνθη.

Στο 69′ η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κάστρο με κόκκινη κάρτα.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε ευκαιρία στον Παναιτωλικό ο οποίος την εκμεταλλεύτηκε στο 82′ όταν ο Μπαΐροβιτς, ο οποίος είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Παρά την πίεση της Ξάνθης για νίκη στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε ν’αλλάξει το τελικό και ισόπαλο σκορ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει