Ενημέρωση με ένα κλικ

«I can’t breathe»: Το αντιρατσιστικό μήνυμα του Παναθηναϊκού

Θέση για όσα διαδραματίζονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, πήρε η ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, με μπλουζάκια και πανό που έγραφαν «I can’t breathe».

Οι «πράσινοι» εντάχθηκαν στο κίνημα «I can’t breathe», εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε όσους ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στον ραντισμό και την αστυνομική βία, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Έτσι, έγινε η πρώτη -χρονικά- ομάδα στην Ελλάδα, που προέβη σε μια τέτοια κίνηση, βαδίζοντας στα πρότυπα συλλόγων του εξωτερικού, όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Ρόμα.

Συγκεκριμένα, δώδεκα παίκτες του «τριφυλλιού», οι Κουρμπέλης, Διούδης, Κολοβός, Αγιούμπ, Καμπετσής, Αθανασακόπουλος, Θεοχάρης, Μπεκ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Ινσούα, έχοντας τον αφρικανικής καταγωγής Κριστιάν Κονάν στο κέντρο, φωτογραφήθηκαν γονατιστοί (κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις), με μπλουζάκια που έγραφαν «I can’t breathe».

Εν συνεχεία κράτησαν στα χέρια τους ένα πανό το οποίο έγραφε «we can’t breathe» κι έστειλαν με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η δε ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει το εξής: «Together we are stronger. All against racism. Enough is enough».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει