Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο κορονοϊός… έστεψε Πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν!

Οριστική η διακοπή των πρωταθλημάτων στη Γαλλία τόσο στη «Ligue 1» όσο και στη «Ligue 2»

Ο κορονοϊός… έστεψε Πρωταθλήτρια Γαλλίας την Παρί Σεν Ζερμέν, για τη σεζόν 2019/2020, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της χώρας, ανακοίνωσε τη λήξη της σεζόν τόσο στη «Ligue 1» όσο και στη «Ligue 2».

Η ομάδα του Παρισιού, η οποία είχε αποκτήσει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες της, πήρε τον τίτλο… στα χαρτιά και το «εισιτήριο» για το επόμενο Champions League, όπως και η δεύτερη Μαρσέιγ, αλλά και η τρίτη της κατάταξης, Ρεν.

Η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 έλαβε επισήμως πρόωρο τέλος στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες, με την Παρί να παίρνει τον έβδομο τίτλο την τελευταία 8ετία, αυτή την φορά χωρίς να ολοκληρωθεί η Ligue 1, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Μαρσέιγ επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά τη σεζόν 2013-14, ενώ η Ρεν θα πραγματοποιήσει την «παρθενική» της συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη θα πάρει το δρόμο για τη δεύτερη κατηγορία, δίνοντας έτσι τέρμα στη συμμετοχή της για 17 σερί έτη στα σαλόνια του γαλλικού ποδοσφαίρου, όπως και η Αμιάν, ενώ αντίθετα επιστρέφει στην Ligue 1 η Λοριάν που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στην Ligue 2 για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, καθώς και η Λανς.

Η απόφαση για το πρόωρο φινάλε της σεζόν προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της Τουλούζ, με τον πρόεδρό της, Ολιβιέρ Σαντράν, να δηλώνει:

«Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε με τον ιδρώτα μας και μέσα στο γήπεδο, τη δυνατότητα να μείνουμε στην Ligue 1 μέχρι την τελευταία ημέρα. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι.

Θα ήθελα υπογραμμίσω με θέρμη τη θέση μου: οποιαδήποτε απόφαση για υποβιβασμό που βασίζεται στην προσωρινή κατάταξη μέχρι την 27η και την 28η αγωνιστική θα είναι άδικη και αβάσιμη βάσει νόμου.

Κατά συνέπεια, ένας υποβιβασμός θα αποτελούσε απαράδεκτη απόκλιση από τις αρχές της δικαιοσύνης και της αθλητικής ηθικής των οποίων οι LFP και FFF είναι εγγυητές. Οποιαδήποτε μονομερής απόφαση υποβιβασμού θα αποτελούσε κύρωση που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα προσβληθεί αμέσως ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων».

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αφορά τα άλλα δύο εισιτήρια για το Europa League, μετά την Λιλ…

Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν ακυρωθεί επίσημα οι δύο τελικοί του Κυπέλλου και του League Cup, Λιόν – Παρί Σεν Ζερμέν και Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν.

Αν γίνουν οι τελικοί και η Παρί πάρει το Κύπελλο, τότε στο Europa League θα παίξει η Νις μέσα από τη 5η θέση που έχει στο πρωτάθλημα, σε ισοβαθμία μάλιστα με τη Ρεμς. Αν πάρουν και το League Cup οι «πρωτευουσιάνοι», τότε το τρίτο εισιτήριο θα το πάρει η Ρεμς.

Εννοείται πως όποια από της Λιόν και Σεντ Ετιέν επικρατήσει της Παρί, εκτός από το τρόπαιο θα εξασφαλίσει και την ευρωπαϊκή της συμμετοχή.

Η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος είχε βρει την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη θέση με διαφορά 12 βαθμών από την 2η Μαρσέιγ, μετά από 28 αγωνιστικές (10 απέμεναν για το φινάλε), με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να είχε κι ένα ματς λιγότερο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει