Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυγενάκης: Έτσι θα επανεκκινήσει ο αθλητισμός

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αθλητές, ομάδες και αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παίρνοντας το λόγο από τον κ. Χαρδαλιά στην καθημερινή καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αθλητές, ομάδες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων, απαραίτητη η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ενώ απαγορεύονται οι εναγκαλισμοί.

Για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα επιτρέπεται η προπόνηση ποδοσφαιρικών ομάδων να γίνεται σε ανοικτούς χώρους και με έως έξι αθλητές.

Όσον αφορά τη χρήση οργάνων, διευκρίνισε πως θα απολυμαίνονται μετά από τη χρήση κάθε αθλητή.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «αρχικά θα επιτραπούν οι προπονήσεις για τους αθλητές που έχουν προκριθεί για Ολυμπιακούς Αγώνες,  ενώ  θα επιτραπούν προπονήσεις για αθλήματα με συμμετοχή ολιγομελούς αριθμού αθλητών, όπως τένις, ιππασία κ.λπ».

Για τους υποψήφιους μαθητές υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ στις Πανελλαδικές θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

«Το ερώτημα πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων για τους χώρους άθλησης δεν γίνεται να απαντηθεί αμέσως», τόνισε ο κ Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι «δίνουμε έμφαση στην ατομική υγιεινή και ατομική ευθύνη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει