Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: «Δύσκολο να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς εμβόλιο»

«Εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας δήλωσε, ότι θα είναι δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Ο Γιοκοκούρα κάλεσε, επίσης, τη χώρα να αυξήσει τις εξετάσεις κορονοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία.

Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει