Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλική Λίγκα: Επιστρέφει στις 17 Ιουνίου

Σχεδιάζεται επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέχρι τις 25 Ιουλίου

Στις 17 Ιουνίου προτίθεται να επαναφέρει τις διοργανώσεις της σε αγωνιστική δράση, η διοργανώτρια αρχή των δύο ανώτατων επαγγελματικών κατηγοριών του γαλλικού ποδοσφαίρου (LFP) και περιμένει την απόφαση για το αν αυτό θα συμβεί με θεατές ή χωρίς.

Η εφημερίδα Equipe δημοσίευσε άρθρο την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο γινόταν αναφορά σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ώστε η εγχώρια σεζόν να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου.

Η πρόταση έτυχε δριμείας κριτικής από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας, Σιλβάν Καστεντές.

Η LFP εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Ligue 1 και Ligue 2» και συνεχίζει:

«Οι αγώνες θα αρχίσουν και πάλι στις 17 Ιουνίου, ώστε η σεζόν 2019/20 να ολοκληρωθεί ως τις 25 Ιουλίου και η επόμενη σεζόν, 2020/21, να ξεκινήσει στις 22 και 23 Αυγούστου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της LFP, θα υπάρξει αναμονή μέχρι η UEFA να επισημοποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων σε Champions League και Europa League.

Ακόμη, διευκρινίζεται ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η γνώμη των γιατρών για τα μέτρα που θα χρειαστεί να λαμβάνονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει