Ενημέρωση με ένα κλικ

Champions League: Στις 27 Ιουνίου ο τελικός

Η UEFA εξετάζει και την μετακίνηση του τελικού του Europa League στις 24 Ιουνίου

Μετά την οριστική απόφαση της UEFA για την αναβολή του EURO 2020 και τη μετάθεσή του πιθανότατα, για το καλοκαίρι του 2021, αναζητείται ο τρόπος για την κατά το δυνατόν ομαλή ολοκλήρωση των αγώνων της φετινής σεζόν.

Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο που ουσιαστικά προβλέπει «καθυστέρηση» περίπου ενός μήνα στην ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων σύμφωνα με την ισπανική «Marca».

Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο, ο τελικός του Champions League μετατίθεται για τις 27 Ιουνίου, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 24 Ιουνίου, θα διεξαχθεί και ο τελικός του Europa League.

Αυτό μπορεί να πραγματωθεί αν περί τα μέσα Απριλίου γίνει εφικτή η επανέναρξη των αγώνων, καθώς οι δύο μήνες που μεσολαβούν είναι αρκετός χρόνος για να διεξαχθούν κανονικά οι δύο διοργανώσεις, που έχουν διακοπεί στα μισά της φάσης των «16».

Για την ώρα, το σενάριο της επιστροφής στην αγωνιστική δράση εντός Απριλίου δείχνει μακρινό, οπότε είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα συντόμευσης του Champions League και του Europa League.

Στο τραπέζι έχουν «πέσει» προτάσεις για νοκ-άουτ αναμετρήσεις σε προημιτελικούς και ημιτελικούς ή για διεξαγωγή final-4 στις πόλεις που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους τελικούς, την Κωνσταντινούπολη και το Γκντανσκ, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχει η πολωνική ομοσπονδία, η γενική οδηγία είναι να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα ως τις 30 Ιουνίου, ενώ στο διάστημα αυτό δεν θα ισχύει ο συνήθης διαχωρισμός ημερών για τις διάφορες διοργανώσεις.

Δηλαδή ενδέχεται να δούμε αγώνες Champions League ή Europa League τα Σαββατοκύριακα και παιχνίδια εθνικών πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα, ακόμη και με συμπίπτουσες ώρες.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την πολωνική ομοσπονδία, τα πλέι-οφ για το EURO, όπως και οι φιλικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τα τέλη Μαρτίου, μετατίθενται για τον Ιούνιο, ενώ θα αναζητηθούν νέες ημερομηνίες για τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή τα προκριματικά Μουντιάλ, τα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών, τα τελικά EURO ελπίδων και Nations League).

Τέλος, το καλαντάρι των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της νέας σεζόν, 2020-21, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις προκριματικές φάσεις, θα καταρτιστεί με βάση τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More