Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εμβληματικός πρόεδρος και παλιός αθλητής του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 9 Σεπτεμβρίου 1929.

Το 1963 έγινε πάρεδρο μέλος και το 1964 έγινε μέλος της εφορίας του Κολυμβητικού τμήματος και εν συνεχεία αναπληρωτής εφόρου.

Το 1967 εξελέγη τακτικό μέλος στους 100 «Αθάνατους» και το ίδιο έτος εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού, ως έφορος του Κολυμβητικού τμήματος (κολύμβηση, υδατοσφαίριση και καταδύσεις).

Στις 4 Δεκεμβρίου 1970 ανέλαβε παράλληλα και καθήκοντα αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος και εν συνεχεία και ταμίας, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1975 αφού εν τω μεταξύ έχουν γίνει αρχαιρεσίες και έχει εκλεγεί νέα διοίκηση.

Το 1976 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και μέλος της τεχνικής επιτροπής.

Το 1977 επέστρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού ως Α΄Αντιπρόεδρος, Γενικός Αρχηγός και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τον Νοέμβριο του 1979 που εν των μεταξύ είχε συσταθεί η ΠΑΕ την οποία είχαν αναλάβει οι εφοπλιστές με πρόεδρο τον Σταύρο Νταϊφά.

Στο διάστημα αυτό της θητείας του στο ποδόσφαιρο κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα. Το 1980 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ στο οποίο παρέμεινε συνεχώς μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1990 εκλεγείς Αντιπρόεδρος, Ταμίας, και Πρόεδρος διάφορων επιτροπών, μέλος της τεχνικής επιτροπής και έφορος Εθνικών Ομάδων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει