Ενημέρωση με ένα κλικ

«Βασίλισσα» για 5η φορά!

Η Ένωση πήρε το Κύπελλο στο «θρίλερ» της Κρήτης

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Ρέι, επιβλήθηκε του Προμηθέα Πάτρας σε έναν δραματικό τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Από το ξεκίνημα του τελικού οι ομάδες παρουσιάστηκαν «σφιγμένες» στο παρκέ, με την ΑΕΚ να είναι αυτή που αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα ιδιαίτερα όσον αφορά την επίθεση.

Ο Προμηθέας προηγήθηκε με 5-0, χρησιμοποιώντας πολύ έξυπνα την παρουσία του Μαυροκεφαλίδη στη ρακέτα, τη στιγμή που η Ένωση σκόραρε το πρώτο της καλάθι, με τον Ματσιούλις, μετά από 3:50 λεπτά αγώνα!

Το ματς ήταν «κλειστό» και με σκληρές άμυνες, συνεπώς το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα με τον Προημηθέα να κρατάει το προβάδισμα (13-12), μετά το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει το ρυθμό της, ασκώντας πίεση στο «κατέβασμα» της μπάλας των Πατρινών, ενώ αντίστοιχα βρήκε λύσεις από την περιφέρεια αρχικά με τον Ματσιούλις, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά την Ένωση μπροστά στο σκορ (14-13), και στη συνέχεια με τον Γιαννόπουλο.

Ο φόργουορντ της Ένωσης πέτυχε πέντε προσωπικούς πόντους, δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του (16-21), ενώ ένα ακόμα τρίποντο του Τολιόπουλου ανέβασε το σερί σκοραρίσματος της ΑΕΚ στο 12-0, δίνοντάς της προβάδισμα 8 πόντων (16-24).

Η Ένωση φαινόταν να παίρνει τον έλεγχο του τελικού μετά το νωθρό ξεκίνημα, αλλά ένα «ξέσπασμα» των Πατρινών με μπροστάρη τον Χολ στην επίθεση και τον Φίλερ στην άμυνα, τους επέτρεψε να πάνε στα αποδυτήρια όντας μόλις στο -3 (26-29) σε ένα κατά τ’ άλλα πολύ «κλειστό» τελικό, με χαμηλό σκορ και πολλά λάθη.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Χολ 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λίποβι 7 (1), Αγραβάνης 2 (1/11 σουτ, 6 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 11 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Κασελάκης 15 (5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Μάτζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Φίλερ 2, Τζόουνς.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέι 16 (1), Τσάλμερς 3, Τολιόπουλος 3 (1), Ματσιούλις 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 4, Χρυσικόπουλος 2, Ζήσης 11 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 6 (1), Σλότερ 5 (4 ριμπάουντ), Γκραντ 2.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει