Ενημέρωση με ένα κλικ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: ΑΕΚ και Προμηθέας για τίτλο!

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει;

ΑΕΚ και Προμηθέας δίνουν σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τη μεγάλη «μάχη» στο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου, στον 45ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς!

Η ΑΕΚ των 4 τροπαίων στο Κύπελλο Ελλάδας θα αναμετρηθεί με τον «πρωτάρη» Προμηθέα Πάτρας, στον 45ο τελικό του θεσμού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης «Δύο Αοράκια».

Η ΑΕΚ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά από απουσία ενός μόλις χρόνου για να διεκδικήσει το 5ο Κύπελλο της ιστορίας της. Οι «κιτρινόμαυροι» σήκωσαν τη συγκεκριμένη κούπα το 1981, το 2000, το 2001 και το 2018.

Η Ένωση γυρίζει στο γήπεδο όπου το 2018 κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας της, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι Αχαιοί, από την άλλη, είναι η τρίτη ομάδα από την επαρχία, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και η δεύτερη από την Πάτρα που φτάνει στο ματς τίτλου.

Να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών δεν συμπεριλαμβάνει έστω έναν εκ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού.

Η τελευταία φορά που είχαμε τελικό χωρίς «αιώνιους» ήταν στις 31 Ιανουαρίου του 1999, όταν το ζευγάρι για τη «μάχη» του τροπαίου συνέθεταν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στη νίκη με 71-54.

Σε αυτούς τους 44 τελικούς που είχαν προηγηθεί, μάλιστα, η εφετινή θα είναι η δωδέκατη φορά στην Ιστορία του θεσμού που Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός δεν έχουν θέση στη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Την περασμένη σεζόν, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 79-73.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τόμι Σχινάς, Παναγιώτης Αναστόπουλος και Χαράλαμπος Καρακατσούνης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει