Ενημέρωση με ένα κλικ

Γιώργος Μαρκούλας: Πιάστηκε ντοπέ ο Έλληνας Ολυμπιονίκης!

Βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη μεθυλοτεστοστερόνη

Ο Γιώργος Μαρκούλας, ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, με το άθλημα που κάποτε έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες να δέχεται ένα ακόμα «χαστούκι».

Μάλιστα ο 38χρονος αθλητής ήταν σε προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος ο Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός σε χρήση του μεταβολίτη μεθυλοτεστοστερόνη.

Ο Γιώργος Μαρκούλας ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 και θεωρούνταν το επόμενο μεγάλο όνομα της πάλαι ποτέ ελληνική dream team.

Ο 38χρονος αθλητής πάλευε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των 96 κιλών και ήταν μία από τις ελπίδες ανάκαμψης του αθλήματος στη χώρα μας, το οποίο μετά τις σπουδαίες επιτυχίες του παρελθόντος έχει περιέλθει σε ανυποληψία.

H ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

«Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεσ Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει