Ενημέρωση με ένα κλικ

Σαν σήμερα, 29 Ιανουαρίου: 60 χρόνια Α’ Εθνική

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 29 Ιανουαρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 29 Ιανουαρίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1961
Παναιγιάλειος και Θερμαϊκός έχουν από μια μόλις νίκη και στη μάχη των δύο ουραγών στο Αίγιο γίνεται συναρπαστικό παιχνίδι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πετυχαίνει την πρώτη και μοναδική εκτός έδρας νίκη της στην ιστορία της Α’ Εθνικής, χάρη σε χατ τρικ του Πλαστήρα Ξυλά, με 3-2 (30’ σουτ Πολίτης, 88’ σουτ Κομίνης – 5’ σουτ, 51’ σουτ, 77’ σουτ Ξυλάς).

1967
Προοδευτική και Εθνικός κινούνται στη μέση της βαθμολογίας και βρίσκονται αντίπαλοι στην κοινή τους έδρα, το Καραϊσκάκη, με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον απρόσμενο, 0-5 (20’ σουτ, 55’ σουτ, 74’ σουτ Νικηφοράκης, 38’ σουτ, 79’ σουτ Χατζηϊωάννογλου). Αλλά ακόμα πιο απρόσμενο είναι το γεγονός ότι ο Στέλιος Νικηφοράκης, που είχε να σκοράρει τρία χρόνια, έκανε χατ τρικ, ενώ ξαναέβαλε γκολ μετά από πέντε χρόνια!

2006
Ο Ηρακλής του Σάββα Κωφίδη έχει έξι διαδοχικές νίκες στην έδρα του και υποδέχεται την ΑΕΚ, που διεκδικεί τίτλο και είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Είναι μάλιστα αήττητη εκτός έδρας.

Ο αγώνας εξελίσσεται σε θρίαμβο του «γηραιού», που υποχρεώνει την ΑΕΚ στη βαρύτερη ήττα των τελευταίων 15 ετών, 4-0 (14’ σουτ, 73’ σουτ Λαγός, 62’ κεφαλιά Ερέρα, 83’ σουτ Επαλέ). Ο Ηρακλής νικά όλα τα παιχνίδια του ως το τέλος και τερματίζει τέταρτος, ενώ η ΑΕΚ δεύτερη.

2012
Το ντέρμπι των «δικεφάλων» βρίσκει την αήττητη στην έδρα της ΑΕΚ τρίτη στη βαθμολογία και τον ΠΑΟΚ τέταρτο, μακριά από τους δύο πρωτοπόρους. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να νικήσει την ΑΕΚ εκτός έδρας μετά από δέκα χρόνια με 2-0 (16’ σουτ Γεωργιάδης, 66’ σουτ Αθανασιάδης). Οι δύο ομάδες τερματίζουν μαζί στους 50 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ τρίτο, χάρη στις δύο νίκες του επί της ΑΕΚ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει