Παναθηναϊκός στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ: «Να παραιτηθούν άμεσα όλα τα μέλη της ΚΕΔ και της ΕΟΚ»
Με αιχμές για ηθικά ζητήματα και αποχωρήσεις σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, με την πλευρά του Παναθηναϊκού να ζητά ριζικές αλλαγές στη διαιτησία.
Την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΔ και της ΕΟΚ ζήτησε επιτακτικά η πλευρά του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησαν στη συνεδρίαση ο COO Σταύρος Ντίνος και ο νομικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Δεσύπρης.
«Είναι προφανές πως πρέπει να παραιτηθούν όλα τα μέλη της ΚΕΔ και της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και δύο μέλη της ΚΕΔ είναι με χειροπέδες, ενώ άλλα δύο ακούγεται πως είναι μάρτυρες υπεράσπισης των κρατουμένων. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στους υπόλοιπους να ορίσουν διαιτητές γι’ αυτή την αγωνιστική; Το ότι μπορεί να είναι “νόμιμο” δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό. Πρέπει να παραιτηθούν άπαντες ΑΜΕΣΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ντίνος.
Παράλληλα, η «πράσινη» πλευρά αρνήθηκε να συνυπογράψει κοινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, εκτιμώντας ότι το κείμενο δεν θα έπαιρνε ξεκάθαρη θέση για τα πρόσωπα της ΕΟΚ και της ΚΕΔ που βρίσκονται στο επίκεντρο των δικαστικών εξελίξεων. «Δεν θα συνταχθούμε με καμία κοινή ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, καθώς αυτά που θέλουμε να πούμε δεν θα βρουν σύμφωνες συγκεκριμένες ομάδες», σημείωσαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου. Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον Σταύρο Ντίνο να αποχωρεί από τη διαδικασία τη στιγμή που έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του Προμηθέα, Χρήστος Μήλας.