Με δύο γκολ του Εμπαπέ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 4-1 της Σεβίλλης
Οι Μαδριλένοι πλησίασαν στο -6 από την Μπαρτσελόνα ενόψει του επερχόμενου Clasico στο Καμπ Νόου.
Όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται σε κορυφαία κατάσταση, η δυναμική της Ρεάλ Μαδρίτης αλλάζει πλήρως. Αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου ο Γάλλος αστέρας πέτυχε δύο γκολ, οδηγώντας τους «μερένχες» σε μια εμφατική νίκη με 4-1 επί της Σεβίλλης.
Η άμυνα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και των συμπαικτών του δεν κατάφερε να περιορίσει το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα την ήττα της ομάδας του στην ισπανική πρωτεύουσα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ρεάλ Μαδρίτης μειώνει τη διαφορά της στους 6 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μια εβδομάδα πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση του Clasico στο «Καμπ Νόου», που είναι προγραμματισμένη για τις 25/10 στις 22:00.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, πολύτιμη βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Θέλτα, η οποία επικράτησε στο Βίγκο της Αλαβές με 2-1. Παράλληλα, η Οσασούνα επέστρεψε στις επιτυχίες με το 2-0 επί της Σανταντέρ, κατακτώντας το πρώτο της «τρίποντο» μετά από ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων (4 ήττες και μία ισοπαλία).