Γιώργος Μπαρτζώκας: «Θα ασχοληθώ μόνο με τους παίκτες που είναι εδώ»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητές του ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.
Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ενόψει της κρίσιμης συνέχειας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έδωσε το στίγμα του για τη διαχείριση του ρόστερ. Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση του Tyler Dorsey, ο Έλληνας τεχνικός ήταν απόλυτος, τονίζοντας πως η προσοχή του είναι στραμμένη αποκλειστικά στους παίκτες που βρίσκονται ήδη στη διάθεσή του.
«Δεν μιλάω ποτέ άσχημα για παίκτη του Ολυμπιακού. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα και το επόμενο παιχνίδι. Θα ασχοληθώ με αυτούς που είναι εδώ και για τις υπόλοιπες εξελίξεις υπεύθυνη είναι η διοίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην εικόνα της ομάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε ότι το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί διαρκή προσαρμογή λόγω του έντονου ρυθμού και των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. «Είχαμε ένα πολύ άσχημο πρώτο ημίχρονο με τη Βαλένθια, αλλά και ένα καταπληκτικό δεύτερο. Με τόσα πολλά παιχνίδια και λίγο χρόνο για προπόνηση, οι διακυμάνσεις στην απόδοση είναι πιθανές, όμως οφείλουμε να διατηρούμε τη σοβαρότητά μας», επισήμανε.
Επιπλέον, ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στο ζήτημα της ενέργειας των παικτών, τονίζοντας ότι η σωστή διαχείριση του rotation είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η σωματική επιβάρυνση, ειδικά μετά τα 25 λεπτά συμμετοχής που κατέγραψαν ορισμένοι αθλητές στον προηγούμενο αγώνα. Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Μοντέρο για την επαγγελματική του προσέγγιση και την ψυχολογική προετοιμασία που επέδειξε ενόψει της αναμέτρησης με την πρώην ομάδα του.