Προσγειώθηκε στην Ελλάδα ο Gustavo Puerta για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό
Ο «εκλεκτός» του José Luis Mendilibar έφτασε στη χώρα μας, έτοιμος να προσφέρει την ένταση και το αγωνιστικό πάθος που ζητά ο Βάσκος προπονητής.
Στην Ελλάδα βρίσκεται από πριν από λίγο ο Gustavo Puerta, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός άσος αποτέλεσε τον διακαή πόθο του José Luis Mendilibar καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, καθώς τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία του Βάσκου τεχνικού.
Το στοιχείο που καθιστά τον Gustavo Puerta ιδανικό για τον Ολυμπιακό είναι η ικανότητά του στην πίεση και την ένταση, στοιχεία που αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» των ομάδων του José Luis Mendilibar. Ο παίκτης δεν επιλέγει την παθητική αναμονή, αλλά πρωτοστατεί στο pressing, επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τον αντίπαλο για να ανακόψει την πρώτη ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Σύμφωνα με τα scouting report του εξωτερικού, ο Πουέρτα διακρίνεται για την ικανότητά του να κλείνει τους χώρους και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις δυνατές μονομαχίες. Η «βρώμικη» δουλειά που προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο, παρόλο που συχνά δεν καταγράφεται στους ψυχρούς αριθμούς της στατιστικής, θεωρείται καθοριστική για την ισορροπία της ενδεκάδας που οραματίζεται ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».
Διαβάστε περισσότερα: monobala.gr