Λουίς Φίγκο: «Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρέπει να παραιτηθεί τώρα για να σωθεί το ποδόσφαιρο»
Ο σπουδαίος Πορτογάλος στρέφεται κατά του προέδρου της FIFA, κατηγορώντας τον για εξαπάτηση και προσωπικές επιδιώξεις.
Ο Λουίς Φίγκο προστέθηκε στη λίστα των προσωπικοτήτων που ζητούν επιτακτικά την αποχώρηση του Τζιάνι Ινφαντίνο από την προεδρία της FIFA. Η θέση του Ελβετού επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κρίνεται ιδιαίτερα δυσχερής, ειδικά μετά την αποτυχία του σχεδίου του για την πώληση δικαιωμάτων της FIFA, συμπεριλαμβανομένου και του Μουντιάλ, σε ιδιώτες.
Ο θρυλικός Πορτογάλος άσος, με θητεία σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ίντερ, εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Ινφαντίνο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Υποσχέθηκε διαφάνεια και αξιοπιστία, όμως τελικά επέλεξε να παραπλανήσει, να εξαπατήσει και να προωθήσει προσωπικές επιδιώξεις εις βάρος του ίδιου του ποδοσφαίρου».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Φίγκο ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου, τονίζοντας πως «ίσως να είναι πλέον αργά για να διασώσει τη δική του αξιοπρέπεια, όμως δεν είναι αργά για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Πρέπει να φύγει. Τώρα».