Ενημέρωση με ένα κλικ

Η FIFA προχωρά σε επενδυτικό πλάνο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά το ευρωπαϊκό μποϊκοτάζ

Σκληρή κόντρα με την UEFA για την είσοδο ιδιωτών κεφαλαίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο – Τι απαντά η παγκόσμια ομοσπονδία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κόντρα μεταξύ της FIFA και της UEFA, μετά την απόφαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να προχωρήσει σε διαδικασία διαβούλευσης για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Η FIFA σχεδιάζει τη δημιουργία της FIFA Forward Enterprise, μιας θυγατρικής αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλων διοργανώσεων, προσφέροντας παράλληλα μερίδια έως και 20% σε εξωτερικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επενδυτικό σχέδιο φέρεται να εμπλέκεται και ο Τζάρεντ Κούσνερ, αδελφός του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της UEFA, η οποία, μαζί με τα 55 κράτη-μέλη της, ψήφισε την Πέμπτη υπέρ του μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA, κατηγορώντας την ηγεσία της ότι βγάζει στο «σφυρί» την ψυχή του αθλήματος.

Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις, η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή 31/7, κάνοντας λόγο για «λανθασμένες αναφορές» των μέσων ενημέρωσης που διατάραξαν τη διαδικασία. «Κανείς δεν πουλάει ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι που η FIFA θα σκεπτόταν ποτέ», υπογράμμισε η ομοσπονδία, τονίζοντας ότι καμία μεμονωμένη οντότητα δεν μπορεί να εκπροσωπεί το σύνολο των 211 ομοσπονδιών-μελών της. Η FIFA διαβεβαίωσε ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί, ώστε κάθε ένωση να έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη θέση της με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com