Basketball Champions League: Στους ομίλους η ΑΕΚ και το Περιστέρι – Αναλυτικά οι αντίπαλοι
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τη σεζόν 2026-27, με την Ένωση να βρίσκει βατούς αντιπάλους και την ομάδα του Περιστερίου να αντιμετωπίζει πιο απαιτητικές προκλήσεις.
Η κληρωτίδα του Basketball Champions League για τη σεζόν 2026-27 ανέδειξε τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο, όπου θα βρει απέναντί της την ουγγρική Φάλκο Σζομπαθέλι, τη βελγική Αντβέρπ, καθώς και τον νικητή από τα προκριματικά παιχνίδια.
Από την άλλη πλευρά, το Περιστέρι καλείται να διαχειριστεί ένα σαφώς δυσκολότερο έργο στον τέταρτο όμιλο, έχοντας στο πρόγραμμά του αναμετρήσεις με ισχυρές ομάδες όπως η Μούρθια, η Βαρέζε και η Μπάμπεργκ.
Παράλληλα, στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης, η αγωνία κορυφώνεται για τον Προμηθέα και τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Προμηθέας θα κοντραριστεί με τη Βιέννη, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στη Μανίσα. Η εικόνα των ομίλων διαμορφώνεται ως εξής: στον 1ο όμιλο βρίσκονται οι Ρίτας, Ναντέρ, Σαμπάχ και Τραμπζονσπόρ, ενώ στον 2ο όμιλο κληρώθηκαν η Γαλατασαράι, η Στρασμπούρ, η Λέγκια Βαρσοβίας και η Τσιμπόνα.