Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρέφει στο «Αζτέκα» 40 χρόνια μετά ο Ούγκο Μπρος για την πρεμιέρα του Μουντιάλ

Ο 74χρονος πρώην τεχνικός του Πανσερραϊκού ζει μια μοναδική στιγμή επιστροφής στο γήπεδο όπου αγωνίστηκε ως παίκτης το 1986.

Μια ιδιαίτερη επιστροφή στο χρόνο επιφυλάσσει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον Ούγκο Μπρος. Ο 74χρονος προπονητής της Νότιας Αφρικής θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στο θρυλικό στάδιο «Αζτέκα» του Μεξικού, εκεί ακριβώς όπου είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα του Βελγίου το 1986.

Τότε, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, το Βέλγιο είχε αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες μπροστά σε 110.000 θεατές, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Ο Μπρος, ο οποίος βρισκόταν στη βασική ενδεκάδα, περιγράφει την εμπειρία αυτή ως καθοριστική για την καριέρα του: «Ήταν μία φανταστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τότε κατάλαβα πόσο ξεχωριστό είναι το Μουντιάλ. Και τώρα, 40 χρόνια μετά, επιστρέφω εδώ. Είναι απίστευτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Βέλγος τεχνικός, που είχε διαγράψει σπουδαία πορεία ως αμυντικός σε Άντερλεχτ και Μπριζ, κατακτώντας ευρωπαϊκούς τίτλους, ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή το 1988. Μετά από θητεία σε σημαντικές ομάδες του Βελγίου, το 2008 έκανε το βήμα για το εξωτερικό αναλαμβάνοντας τον Πανσερραϊκό. Παρά τη σύντομη παραμονή του στις Σέρρες, η παρουσία του έμεινε αξιομνημόνευτη, ειδικά χάρη στην εντυπωσιακή πορεία που οδήγησε την ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com