Στον Οκτώβριο του 2027 το τζάμπολ του NBA Europe σύμφωνα με τον Μαρκ Τέιτουμ
Ο αναπληρωτής κομισάριος του NBA ξεκαθαρίζει πως η λίγκα είναι έτοιμη να προχωρήσει στο ευρωπαϊκό εγχείρημα ακόμη και χωρίς συμφωνία με την EuroLeague.
Σε μια κίνηση που βάζει τέλος στη φημολογία γύρω από το μέλλον του NBA Europe, ο αναπληρωτής κομισάριος του NBA, Μαρκ Τέιτουμ, επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά. Ο στόχος παραμένει σταθερός για την έναρξη της νέας διοργάνωσης τον Οκτώβριο του 2027, με τον Αμερικανό παράγοντα να υπογραμμίζει πως η λίγκα διατηρεί τη δυναμική της, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί τελική συμφωνία με την EuroLeague.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τέιτουμ, η διαδικασία βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς εντός του Ιουνίου αναμένεται η ολοκλήρωση των τελικών προσφορών από επενδυτές και ενδιαφερόμενους συλλόγους. «Χτίζουμε ένα σύστημα που θα ωφελήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 90% των οικονομικών πόρων της διοργάνωσης θα επανεπενδυθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο, διαψεύδοντας τις φήμες περί εξαγωγής πλούτου προς την Αμερική.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η στάση του NBA απέναντι στην EuroLeague. Παρά το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ο Τέιτουμ δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε συνεργασία με τη FIBA και άλλους εταίρους, αν δεν υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Επιπλέον, μια σημαντική αναβάθμιση για το Basketball Champions League ανακοινώθηκε επίσημα, καθώς ο επόμενος πρωταθλητής της διοργάνωσης θα κερδίζει αυτόματα θέση στο νέο ευρωπαϊκό εγχείρημα του NBA.