Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο Ρότερνταμ
Με πρωταγωνίστριες τις Στεφανία Σάντα και Ελευθερία Πλευρίτου, η Ελλάδα επικράτησε της Ιταλίας με 15-11 στο World Cup.
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου του World Cup, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της Ιταλίας με 15-11, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Κορυφαίες για την ελληνική ομάδα ήταν η Στεφανία Σάντα και η Ελευθερία Πλευρίτου, οι οποίες πέτυχαν από τρία τέρματα η καθεμία.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το πρώτο μέρος με 7-4. Παρά την αντεπίθεση των Ιταλίδων στο τέταρτο οκτάλεπτο, όπου πλησίασαν στο ένα γκολ (11-10), τα ψύχραιμα τελειώματα της Σάντα και το τελικό τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου στα τελευταία δευτερόλεπτα «σφράγισαν» τη νίκη. Επόμενος σταθμός για την ελληνική ομάδα είναι η αυριανή αναμέτρηση, Σάββατο 2 Μαΐου, απέναντι στην οικοδέσποινα Ολλανδία, η οποία νωρίτερα κέρδισε την Αυστραλία με 14-8.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-3, 2-3, 5-5
ΙΤΑΛΙΑ (Μαουρίτσιο Μιράτσι): Κοντορέλι, Ταμπάνι 1, Λεόνε, Κλατόφσκι 2, Γκαντ, Σερτζόλ, Γκιουστίνι, Μπιανκόνι 3, Μπετίνι 1, Ρανάλι 2, Κοκιέρε 1, Γκαλιάρντι 1, Σεσένα, Πάπι.
ΕΛΛΑΔΑ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Κουρέτα 1, Σάντα 3, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Σιούτη 2, Πάτρα 2, Κρασσά, Βασιλική Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κοτσιώνη, Φουράκη.