Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ιστορία της 17χρονης τοξοβόλου που δεν έχει χέρια

Είναι από αυτές τις ιστορίες που η λύπηση δεν έχει καμία θέση στα συναισθήματα που σου προκαλεί, παρά μονάχα ο θαυμασμός, για κάτι που εσύ που είσαι αρτιμελής δεν μπορείς να το πετύχεις..

Η 17χρονη τοξοβόλος Sheetal Devi στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, καθώς η ασθένεια της μπορεί να της στέρησε τα άκρα της αλλά σίγουρα δεν ήταν ικανή να της στερήσει τα όνειρα της..

Η απίστευτη ιστορία της 17χρονης τοξοβόλου που δεν έχει χέρια – Η  φωκομέλεια της στέρησε τα άκρα, αλλά όχι τα όνειρα - Πρώτη Καθημερινή  Εφημερίδα

Η Sheetal Davi γεννήθηκε με φωκομέλεια, μία σπάνια γενετική διαταραχή, που οδηγεί σε ανεπάρκεια των άκρων. Η πάθηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην διαμορφωθούν κανονικά τα χέρια της.

Στερήθηκε τα χέρια της, όχι όμως και το ταλέντο και παρά το γεγονός, ότι γεννήθηκε χωρίς χέρια, γεννήθηκε, με χάρισμα στον αθλητισμό, κάτι που δεν τη σταμάτησε να ξεκινήσει να αθλείται από την παιδική της ηλικία.

Καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της Sheetal στην παρα-τοξοβολία έπαιξε ο Ινδικός Στρατός. Είχε διοργανώσει ένα αθλητικό event το 2021, όπου εκεί την ανακάλυψαν οι στρατιωτικοί προπονητές, τοξοβολίας, Abhilasha Chaudhary και Kuldeep Wadhwan, εντυπωσιασμένοι από την αγωνιστικότητα και την αυτοπεποίθησή της.

Μετά από έρευνες για τους τρόπους, που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να ασχοληθεί με την τοξοβολία, καθώς το να την βοηθήσουν να προσθέσει μέλη στο σώμα της δεν κατέστη εφικτό, εμπνεύστηκαν από τον Matt Stutzman, ο οποίος χρησιμοποιούσε τα πόδια του για να χειρίζεται το τόξο και το βέλος. Ο Stutzman είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Παρότι αγωνιζόταν μαζί με αρτιμελείς τοξοβόλους σε εθνικούς αγώνες, το ταλέντο της ήταν πασιφανές. Χρησιμοποιώντας τα πόδια της όπως ο Stutzman, η Sheetal Devi αγωνίστηκε στο Εθνικό Πρωτάθλημα Παρα-τοξοβολίας στην Haryana το 2022.

Ήταν η πρώτη γυναίκα τοξοβόλος χωρίς χέρια που κέρδισε μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Έκανε το ντεμούτο της στους Ασιατικούς Αγώνες για άτομα με αναπηρίες κερδίζοντας χρυσά μετάλλια, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό, καθώς και το ασημένιο στο διπλό γυναικών.

«Παρόλο που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό, κάποιοι άνθρωποι είδαν ότι είχα προοπτικές και με υποστήριξαν. Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Πολλά παιδιά στην επαρχία δεν έχουν αυτή την ευκαιρία», είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό σε ανάρτησή της στο Instagram, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Νέων στην Ινδία.

Σήμερα η Sheetal στοχεύει να γίνει η νεότερη αθλήτρια της χώρας της που θα κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε να καταφέρει να κατακτήσει σε αυτούς τους αγώνες ένα από τα όνειρα της.. !

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

 

 

 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει