Ενημέρωση με ένα κλικ

Πεντακάθαρος.. ο Σηκουάνας για τα αθλήματα – Η δήμαρχος Παρισιού βούτηξε για να το αποδείξει

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, θέλοντας να αποδείξει ότι ο Σηκουάνας έχει καθαρά νερά και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, βούτηξε στα θολά νερά του.

Πιο αναλυτικά, μόλις εννέα ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η Αν Ινταλγκό, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου κολύμπησε στα -ακόμα θολά- νερά του Σηκουάνα για να δείξει ότι ο ποταμός είναι αρκετά καθαρός για να φιλοξενήσει τα υπαίθρια κολυμβητικά αγωνίσματα.

Όπως επισημαίνει το france24, μαζί της ήταν και ο επικεφαλής των Αγώνων του Παρισιού 2024, Tony Estanguet, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε υποσχεθεί να συμμετάσχει στους λουόμενους του Σηκουάνα, ήταν απών.

«Την παραμονή των Αγώνων, όπου ο Σηκουάνας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, η εκδήλωση αυτή αντιπροσωπεύει την επίδειξη των προσπαθειών που καταβάλλουν η πόλη και το κράτος για τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων του Σηκουάνα και της οικολογικής κατάστασης του ποταμού», δήλωσε την Τρίτη 16 Ιουλίου το γραφείο της Ινταλγκό.

Παρά την επένδυση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ευρώ για την προετοιμασία του Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλο βαθμό για να αποφευχθούν οι διαρροές λυμάτων στον ποταμό, μέχρι πρόσφατα είχε επανειλημμένα αποτύχει στις καθημερινές δοκιμές ποιότητας των υδάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ανησυχίες σχετικά με τη ροή και τα επίπεδα ρύπανσης του να επιμένουν.

Η Ινταλγκό είχε αρχικά προγραμματίσει να κολυμπήσει τον Ιούνιο, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει τη βουτιά της επειδή τα βακτήρια που υποδεικνύουν την παρουσία περιττωμάτων ήταν 10πλάσια από τα επιτρεπόμενα όρια.

Αλλά από τις αρχές Ιουλίου τα δείγματα έδειξαν ότι ο ποταμός είναι έτοιμος για την κολύμβηση και το τρίαθλο ανοιχτής θάλασσας. 

 

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει