Ενημέρωση με ένα κλικ

Η μάχη του αιώνα – Ο Φερστάπεν νέος βασιλιάς της Formula 1

Αγώνας ΜΥΘΟΣ και Φερστάπεν νέος πρωταθλητής της Formula 1. Απίθανα πράγματα στο Άμπου Ντάμπι, νέος βασιλιάς ο Ολλανδός.

Αυτό το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο φινάλε! Ένας ΜΥΘΙΚΟΣ, ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αγώνας στην ιστορία της Formula 1 άξιζε να έχει αυτό το τέλος. Δύο απίστευτοι οδηγοί σε μια μάχη άνευ προηγουμένου.

Ο Λιούς Χάμιλτον κρατούσε για 58 γύρους το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν «χτύπησε» την κρίσιμη στιγμή και έγινε ο νέος Βασιλιάς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια απίστευτη χρονιά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο βρήκε νικητή τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull, ο οποίος έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 σε ηλικία 23 ετών και στέρησε από τον Βρετανό να γίνει ο κορυφαίος στις κατακτήσεις, με τον Χάμιλτον να μένει στα εφτά, όσα και ο Σουμάχερ.

Έτσι, ο Φερστάπεν γίνεται ο μοναδικός στην υβριδική εποχή που κατακτά το πρωτάθλημα, καθώς στις εφτά προηγούμενες χρονιές ο Χάμιλτον κατέκτησε έξι και ο Ρόσμπεργκ ένα, αμφότεροι με τη Mercedes η οποία ωστόσο διατήρησε τα πρωτεία στους κατασκευαστές για όγδοη σερί σεζόν.

Κυρίαρχος Χάμιλτον, τα άλλαξε όλα ο Λατίφι

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε την ιδανική εκκίνηση, προσπερνώντας στα πρώτα κιόλας μέτρα τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός έδειχνε νευρικός και αγχωμένος, με την εμπειρία του Βρετανού να κάνει αμέσως τη διαφορά. Ο οδηγός της Mercedes έκανε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο και να δείχνει ασταμάτητος.

Στον 11ο γύρο η απόσταση είχε ανοίξει ήδη στα 4.4 δευτερόλεπτα, με τον Χάμιλτον να έχει μάλιστα τη μεσαία γόμα αντί της μαλακής που χρησιμοποίησε ο Ολλανδός, κάτι που του έδινε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Στο τέλος του 13ου γύρου, ο Φερστάπεν ακολούθησε τη μοναδική στρατηγική που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, μπαίνοντας στα πιτς για να βάλει την σκληρή γόμα. Ωστόσο, το ίδιο έκανε στον επόμενο γύρο και ο Χάμιλτον, με τη διαφορά τους να πέφτει απλώς από τα 6.5 στα 5 δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός συνέχιζε να κυριαρχεί μέσα στην πίστα, με τη Red Bull να ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί «Σέρχιο Πέρες» για να βοηθήσει τον Φερστάπεν.

Ο Μεξικανός κλήθηκε να καθυστερήσει τον Χάμιλτον και τα κατάφερε σχεδόν στο απόλυτο. Ο teammate του του «υποκλήθηκε» αποκαλώντας τον «Βασιλιά», με τη διαφορά από τα 8¨ να πέφτει στα 1.2 ανάμεσα στον Βρετανό και τον Φερστάπεν. Στον 260 γύρο ήρθε η πρώτη εγκατάλειψη του Grand Prix και δυστυχώς ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο την λαμπρή καριέρα του στη Formula 1.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει