Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυστραλιανό Όπεν: “Mπλόκο” σε ανεμβολίαστους παίκτες – Δεν θα αγωνίζονται

Στους ανεμβολίαστους παίκτες δεν θα επιτραπεί να αγωνιστούν στο Αυστραλιανό Open το 2022, ανέφερε ο επικεφαλής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

 

Για το ζήτημα είχε δημιουργηθεί σύγχυση τους τελευταίους μήνες, λόγω των αντικρουόμενων δηλώσεων που έκαναν κατά καιρούς κορυφαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι της Αυστραλίας.

 

«Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τον εμβολιασμό και για να είμαι πολύ σαφής, όταν ο πρωθυπουργός της πολιτείας ανακοίνωσε ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν, το καταστήσαμε σαφές», είπε ο Τάιλι στους δημοσιογράφους.

O Νόβακ Τζόκοβιτς, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε γνωστό πως δεν θέλει να αποκαλύψει δημοσίως το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

 

«Ο Νόβακ ξέρει πως πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει» ξεκαθάρισε ο Τάιλι, προσθέτοντας πως «θα θέλαμε να τον έχουμε εδώ».

Ο Τάιλι επιβεβαίωσε ακόμη πως το τουρνουά που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη, θα διεξαχθεί μπροστά σε φιλάθλους.

Τον περασμένο μήνα, ο Σέρβος είχε εμφανιστεί αβέβαιος για το αν παίξει ή όχι στο Αυστραλιανό Όπεν, λέγοντας πως περίμενε μια επιβεβαίωση από τον Τάιλι για να πάρει την απόφασή του.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ATP Finals στο Τορίνο ο Τζόκοβιτς ανέφερε πως «η ελευθερία επιλογής είναι βασική για όλους. Είτε πρόκειται για εμβολιασμό είτε για οτιδήποτε άλλο στη ζωή, πρέπει να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις, να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, τι θέλεις να βάλεις στο σώμα σου».

 

Η ανακοίνωση τού Τάιλι δίνει οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις μηνών, μεταξύ της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας και της κυβέρνησης της πολιτείας Βικτώριας, η οποία είχε επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια ότι όλοι στο Melbourne Park, θα έπρεπε να εμβολιαστούν.

 

Με πληροφορίες από BBC

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει