Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Πέταξε στους… πέντε ανέμους το Βόλο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε.. αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες και ο Βόλος ήταν αυτός που πλήρωσε τα… σπασμένα. Οι “πράσινοι” ήταν καταιγιστικοί, καθώς επικράτησαν των -μέχρι σήμερα- αήττητων Θεσσαλών- με το ευρύ 5-1 και πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι Καρλίτος (3′ και 69′), Ιωάννίδης στο 4′ , ο Χατζηγιοβάνης στο 34′ και ο Βιτάλ με πέναλτι στο 44′ τα τέρματα του Τριφυλλιού. Το μόνο που κατέφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει με τον Γκιουλέν στο 58′.

Πως έπαιξε

Με μία αλλαγή, σε σχέση με το ματς με τον Άρη, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στο Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά αγωνίστηκαν οι Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ και Κώτσιρας. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Αλεξανδρόπουλος – Πέρεθ ενώ η τριάδα πίσω από τον Ιωαννίδη ήταν οι Χατζηγιοβάνης – Βιτάλ και Καρλίτος.

Το ματς

Με το… καλησπέρα γκολ x2!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική αρχή στην αναμέτρηση με τον Βόλο, καθώς μέσα σε δύο λεπτά σημείωσε δύο τέρματα. Μετά από ένα λάθος της άμυνας των Θεσσαλών, ο Καρλίτος βρέθηκε σε θέση βολής και στο3’ έγραψε το 1-0, αλλά στο επόμενο λεπτό οι “πράσινοι” βρήκαν ξανά το δρόμο προς στα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Ιωαννίδη, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Το Τριφύλλι έκανε μακράν την καλύτερη αρχή, μιας και τα γρήγορα γκολ “έλυσαν” τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς και σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, κατάφεραν να “διαμελίσουν” μία αρκετά δυσκολοκατάβλητη άμυνα.
Έτσι ο Παναθηναϊκός, ύστερα από τα εκρηκτικά πρώτα λεπτά, ηρέμησε το παιχνίδι του, μιας και ο βασικός στόχος είχε επιτευχθεί και διαχειριζόταν την κατάσταση. Παρόλα αυτά ο Βόλος έψαχνε την αντίδραση, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο από τα παιδικά λάθη της άμυνα των “πρασίνων”.

Παρόλα αυτά στο 14’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 2-1. Μετά από μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Φεράρι, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Διούδη, και έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ και στην επόμενη φάση ο Φερνάντες προσπάθησε να ξεγελάσει τον Έλληνα πορτιέρο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Όμως στο 20’ το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το 3-0. Μετά από ωραία μπαλιά του Χατζηγιοβάνη, ο Ιωαννίδης βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα, αλλά αυτή δεν του έκανε τη χάρη, καθώς “έγλειψε” το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν και πέρασε άουτ και πέντε λεπτά αργότερα έχασε δύο ακόμα ευκαιρίες.

Αρχικά ο Καρλίτος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε στην αριστερή του γωνία και η σέντρα – σουτ του Βιτάλ από αριστερά, πέρασε άουτ.
Ο Ιωαννίδης ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα των φιλοξενουμένων, καθώς όποτε του έδινε την ευκαιρία, καθώς σε δύο λεπτά (30’ και 32’) έχασε δύο σερί τετ α τετ.

Το απλοποίησε ο Χατζηγιοβάνης!

Όμως ο Χατζηγιοβάνης, εν αντιθέσει με το συμπαίκτη του, δε λάθεψε και στο 34’ έγραψε το 3-0. Μετά από σέντρα του Καρλίτος από αριστερά με το δεξί εξωτερικό φάλτσο, έκανε προβολή ο “πράσινος” χαφ σχεδόν από το δεύτερο δοκάρι και σημείωσε το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων, ο οποίος πανηγύρισε με το Siuuu του Κριστιάνο και γέλασε μαζί με τον δημιουργό του γκολ.

Πέναλτι και… 4-0!

Στο 44΄ο Καρλίτος κέρδισε το πέναλτι και ο ο Βιτάλ ανέλαβε την εκτέλεση του και ο Βραζιλιάνος άσος έκανε… σεφτέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο οποίος σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κλέιμαν και έγραψε το 4-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη του β’ μέρους οι Θεσσαλοί ήταν αυτοί που βγήκαν πιο μπροστά και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τους χώρους για να φτάσουν σε κάποιο τέρμα. Στο 53’ κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και με τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Ρεγκατέν, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα.

Τα λάθη… πληρώνονται

Ο Παναθηναϊκός είχε δώσει χώρους στους αντιπάλους του και έτσι στο 58’ ο Βόλος μείωσε το σκορ. Ο Γκιουλέν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και η μπάλα μαζί με τη βοήθεια του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη για το 4-1.
Οι “πράσινοι” ήταν αρκετά… χαλαροί και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους του να βρίσκονται συνεχώς κοντά στην περιοχή τους, καθώς έκαναν πολλά λάθη στην πρώτη πάσα, αλλά ο Βόλος δεν τα εκμεταλλεύθηκε.

Καρλίτος και… πράσινη πεντάρα!

Μπορεί για 24 λεπτά ο Παναθηναϊκός να μην δημιούργησε κάποια καλή φάση, αλλά στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε έγινε το 5-1. Στο 69’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ προς το δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ την κεφαλιά – πάσα και γκολ σε κενή εστία από τον Ισπανό φορ, ο οποίος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Όμως στο 74’ υπήρξε ο τραυματισμός του Βέλεθ, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς και αυτό είναι ένα θέμα για τον Γιοβάνοβιτς, καθώς δεν γνώριζε τη σοβαρότητα του χτυπήματος, αλλά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν το ρυθμό τους και πίεζαν για ένα ακόμα τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε και έτσι ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια τεράστια νίκη με 5-1 και πάει με άνεση στο “Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κότσιρας, Βέλεθ (76’ Σαρλία), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (76’ Μαουρίτσιο), Καρλίτος (71’ Λούντκβιστ), Ιωαννίδης (71’ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (63’ Παλάσιος), Βιτάλ

Βόλος: Κλέιμαν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Φαν Βέερτ (75’ Τερεζίου), Φερνάντες, Ρέγκατεν (75’ Σοάρες), Φεράρι, Ρομέρο (46’ Γκιουλέν), Γκρίλο, Ροσέρο (46’ Μπαριέντος), Μπαρτόλο

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει