Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο διέλυσε τις ΗΠΑ – Οι αντίπαλοι στα προημιτελικά

Την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο εξασφάλισε πανηγυρικά η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε ευκολότερα του αναμενομένου των ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των Αγώνων με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω της Ιταλία και Ουγγαρία.

Η κατάταξη στον όμιλο, βέβαια, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, καθώς τα πάντα θα κριθούν στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8). Εκεί, η εθνική θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, που θα γίνει σήμερα στις 8 π.μ.

Δύο μακρινά σουτ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία με πολύ αποτελεσματική άμυνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 6-2 στη δεύτερη. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά (καθώς ήταν οριστικά τέταρτοι πριν τα σημερινά ματς), κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την χαλάρωση και τα λάθη των διεθνών και μείωσαν σε 6-4 με τους Ομπερτ και Ιρβινγκ, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά (το πρώτο με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης) αποκατέστησαν γρήγορα τη διαφορά. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε… ελληνικό πάρτι, με Γενηδουνιά και Φουντούλη να «βομβαρδίζουν» (πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα) και την άμυνα να είναι αδιαπέραστη (2/14 οι ΗΠΑ σε παίκτη παραπάνω, 0/8 στο β΄ ημίχρονο!).

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε αήττητο την παρουσία του στη φάση των ομίλων, έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο και κέρδισε αυτοπεποίθηση, όμως το… κοντέρ μηδενίζει πλέον και το ματς της Τετάρτης (4/8) είναι αυτό που καθορίζει την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση. Νίκη σημαίνει πρόκριση στην τετράδα (για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο) και διεκδίκηση μεταλλίου, ενδεχόμενη ήττα θα καταχωρήσει το Τόκιο ως ακόμη μία χαμένη ευκαιρία

Με το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά την Τετάρτη

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα διεκδικήσει την είσοδο της στη ζώνη των μεταλλίων κόντρα στο Μαυροβούνιο. Ο μεγάλος προημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Οι Μαυροβούνιοι ηττήθηκαν από τη Σερβία με 13-6 και πήραν την τέταρτη θέση στον άλλο όμιλο του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ελλάδα και Μαυροβούνιο έχουν συναντηθεί τρεις φορές εντός του 2021, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γνωρίζει ισάριθμες ήττες: 8-4 στην Α΄ φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, 10-9 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης (παιχνίδι που δεν είχε καμία σημασία) και ξανά με 8-4 στον ημιτελικό του World League.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει