Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη Μπασκόνια

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε δυναμική αρχή, αλλά στη συνέχεια η Μπασκόνια επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό της και έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Οι Βάσκοι επικράτησαν με 82-97 των “πρασίνων”, σε ένα ματς που οι περισσότεροι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν μέτρια προς κακή βραδιά.

Οι Ντίνος Μήτογλου και Χάουαρντ Σαντ Ρος ήταν οι μόνη όαση για τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσαν 22 και 14 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι τους. Άργησε ο Χεζόνια να πάρει μπρος, καθώς οι 14 πόντοι που έβαλε, σημειώθηκαν όταν όλα είχαν κρίθει. Από τους φιλοξενούμενους τη μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν οι Πολονάρα με 22, Γκιεντράιτις με 25 και Ντάγκιτς με 22 πόντους, ενώ είχαν και εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (14/20) και 70%.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια και οι “πράσινοι” στο 2’ ήταν μπροστά με 6-2, έχοντας 2/2 σουτ από τα 6.75 και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο.

Μάλιστα στα μισά του δεκαλέπτου το Τριφύλλι πίεσε και στην άμυνα και ανάγκασε τους Βάσκους σε λάθη, τα οποία τα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο. Έτσι με το σκορ στο 12-8 και τον Μήτογλου να δεσπόζει σε άμυνα και επίθεση, μπόρεσε να κοντρολάρει το ρυθμό, αλλά η Μπασκόνια βρήκε χώρους και την αυτοπεποίθηση από την περίμετρο και τα έφερε όλα τούμπα.

Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 21-25, τρέχοντας ένα επιμέρους 9-17 από το 6’ και μετά και τον Πολονάρα να κάνει μεγάλη ζημιά με 11 πόντους.

Η Μπασκόνια ήταν αυτή που κυριαρχούσε στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο και μάλιστα στο 12’ κατάφερε να ξεφύγει με 7 (23-30), μιας και ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος. Έτσι ο Κάτας ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, αλλά πλην Μήτογλου (14π), δεν υπήρχε άλλη βοήθεια στην επίθεση.

Στο 15’ οι Βάσκοι κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με 10 (27-37), αλλά από κει και μετά οι “πράσινοι” κατάφεραν να βρουν τα πατήματα τους. Με ένα 8-2 σερί μείωσαν στους 5 (34-39) και έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τις λύσεις από τα 6.75 και κρατούσαν την απόσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να δείχνει τις αδυναμίες του στην άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό και τη Μπασκόνια να κάνει ζημιά από τα 6.75 (8/9 τριπ.) και να προηγούνται με 41-49.

Οι Βάσκοι είχαν εκμεταλλευθεί στο έπακρο τον πλουραλισμό στην επίθεση τους και με τα λάθη των “πρασίνων” στα μαρκαρίσματα, κατάφεραν να ξεφύγουν με 13 (43-56) στο 23’ και έδειχναν μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι τους.

Μπορεί ο Σαντ Ρος να προσπαθούσε να “ροκανίσει” τη διαφορά με τα 2 σερί τρίποντα που πέτυχε, αλλά δεν ήταν αρκετά για να δώσουν το έναυσμα για την αντεπίθεση, μιας και οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο με το σκορ στο 49-64.

Έτσι η 3η περίοδος έληξε με τη Μπασκόνια να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί μεν, αλλά δεν αρκούσε και το 59-72 αποτύπωνε την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά χειροτέρευσαν. Στο 33′ η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +17 (63-80) και ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως είχε ξεμείνει από δυνάμεις, εν αντιθέσει με τη Μπασκόνια, που έβρισκε πόντους από τους περισσότερους.

Μάλιστα στο 35′ οι Βάσκοι ανέβασαν το σκορ στο +21 (68-87) και οι “πράσινοι” έδειχναν… παραδομένοι, χωρίς κάποια μάχη για αντίδραση. Έτσι η Μπασκόνια πήρε εύκολα τη νίκη με 82-97 και πλέον το Τριφύλλι στρέφει την προσοχή του στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα στη Euroleague κόντρα στην Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-49, 59-72, 82-97

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει