Ενημέρωση με ένα κλικ

Εθνική: Θετική πρεμιέρα που γεμίζει ελπίδες

Η Εθνική μας ομάδα κοίταξε στα ίσα τη νέα φουρνιά της Ισπανίας και κατάφερε να αποσπάσει βαθμό εκτός έδρας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα των “φούριας ρόχας” στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τους αγώνες για την πρόκριση στο Μουντιάλ στο Κατάρ.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Μοράτα στο 33′ και με το 1-0 οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια. Όμως στο 2ο ημίχρονο ο Μασούρας κέρδισε ένα πέναλτι και ο Μπακασέτας στο 56′ ευστόχησε και έφερε το ματς στα ίσα. Έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι η “γαλανόλευκη” κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πιέσει την Ισπανία. Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Ισπανία καταγράφηκε στο 14’ με τον Κόκε να χάνει διπλή ευκαιρία, καθώς οι δύο προσπάθειές του σταμάτησαν σε Τσιμίκα και Τζαβέλα. Στο 32’ ο Όλμο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ένα λεπτό αργότερα ο Κόκε βρήκε τον Μοράτα κι αυτός με ιδανικό τρόπο έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι στο 56’, καθώς ο νεοεισελθών Ίνιγο Μαρτίνεθ ανέτρεψε τον Μασούρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πολύ ωραίο χτύπημα έκανε το 1-1.

Στο 75’ οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα και μετά από γύρισμα του Γκαγιά, πέρασε κάτω από τα πόδια του Ογιαρθάμπαλ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Ισπανούς οι οποίοι όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Το τελικό 1-1 αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ξεκινάει με το δεξί στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ λ. τρ. Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει