Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Ξέσπασε στον Άρη και κοιτάει Μπαρτσελόνα

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε μια εύκολη νίκη με 94-72 κόντρα στον Άρη, αλλά για ένα ακόμα ματς δεν μπορεί να χαρεί, καθώς “έχασε” τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός των “πρασίνων” υπέστη διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική και

Κορυφαίος για το Τριφύλλι ήταν ο Τι Τζέι Μπρέι με 25 πόντους, όντας “καυτός” από τη γραμμή του τριπόντου με 8/14. Πολύ καλός και ο Μπέντιλ με 13 πόντους, ενώ και ο Μακ πρόσθεσε άλλους 12π. Ντεμπούτο και για τον 17χρονο Λευτέρη Μαντούκα, ο οποίος είχε 3 πόντους.

Το ματς

Με τους Μπρέι, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μπέντιλ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Άρη και στα πρώτα λεπτά οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα με 7-6, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους.

Παρόλα αυτά οι “κίτρινοι” πήραν εκ νέου την πρωτοκαθεδρία (11-12) στο 7’ και έτσι ο Κάτας άλλαξε όλη την αρχική πεντάδα, θέλοντας να κάνει δοκιμές. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ανέβασαν το σκορ στο 14-19, αλλά το Τριφύλλι έτρεξε ένα 5-0 και έφερε το ματς στα ίσα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με 19-19.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη 2η περίοδο, με το rotation στην πεντάδα να είναι συνεχόμενη. Ο Μπρέι “μάτωσε” το διχτάκι με τρίποντο και αυτοί ήταν οι πρώτοι πόντοι του Αμερικανού στη Basket League. Ουσιαστικά οι “πράσινοι” στο 14’ βρήκαν τον τρόπο για να “ξεκλειδώσουν” την άμυνα του Άρη από τη γραμμή των 6.75, κάνοντας το 30-23 και έδειχναν να βρουν ρυθμό.

Το ματς ήταν κακό, καθώς και οι δύο ομάδες έκαναν εύκολα το λάθος και ήταν αρκετά άστοχες. Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 17’ το σκορ ήταν 32-30 και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως το Τριφύλλι έδειχνε σημάδια κούρασης από την αναμέτρηση με την Άλμπα.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ από τους Μπρέι, Μπέντιλ και Παπαγιάννη και έτσι το ημίχρονο έληξε με 43-34, με τον Γκανέζο πάουερ φόργουορντ να είναι αυτός που ξεχωρίζει.

Για πρώτη φορά οι “πράσινοι” πήραν διψήφια διαφορά στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Μπρέι με τρίποντο και Μπέντιλ έκαναν το 48-34 στο 23’ και έτσι οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους και έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν… καυτός και με 3/3 σουτ από την περίμετρο στην 3ην περίοδο έφτασε τους 15 πόντους και ο Μποχωρίδης με ένα ακόμα τρίποντο ανέβασε το σκορ στο +20 (59-39) στο 25’ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κάτας να βάλει στο παρκέ και τον Λευτέρη Μαντζούκα, κάνοντας και αυτός ντεμπούτο με τα πράσινα.

Έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει σκορ από τα 6,75 και σε συνδυασμό με την αστοχία του Άρη και με το σκορ στο +22 (70-48), πολύ δύσκολα θα άλλαζε η κατάσταση.

Τα πράγματα είχαν πάρει τη θέση τους, με τον Μπρέι να συνεχίζει το… βιολί του. Με 7/13 τρίποντα και 22 πόντους, έκανε το σκορ 78-53, στο 33’ και έδειξε πως μπορεί να… εκτελεί από όλες τις πλευρές της “Μεγάλης Άρκτου”.

Πλέον οι παίκτες του Όντετ Κάτας σκέφτονται το ματς με τη Μπαρτσελόνα την Τρίτη (2/3), με τον Ισραηλινό τεχνικό να δίνει χρόνο σε όλους του τους παίκτες και να παίρνει σχεδόν το 100% απ’ όλους. Στο 2:45 ο Μαντζούκας έβαλε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, όπου με τρίποντο έκανε το 89-65, κάνοντας θετική αρχή και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη τη νίκη με 94-72 και στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-34, 70-48, 94-72

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει