Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Καρδιοχτύπησε, αλλά νίκησε

Σε ένα ματς που “έσπασαν” καρδιές, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη με 80-75 κόντρα στην ΑΕΚ, για την 13η αγωνιστική της Basket League, και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Νέντοβιτς με 19, Παπαγιάννης με 18 πόντους (έχοντας και 13 ριμπάουντ) και Μήτογλου με 17 ήταν οι κορυφαίοι για τους “πράσινους”, ενώ βοήθησαν και οι Σαντ Ρος με τον Κασελάκη με 9 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 6-2 με δύο τρίποντα και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Μάλιστα στο 4’ υπήρξε double score (13-6), με τον Νέντοβιτς να κάνει πάρτι με 9 πόντους με 3/3 τρίποντα και έτσι το Τριφύλλι έβρισκε τον τρόπο να κρατά το προβάδισμα. Παρόλα αυτά η Ένωση βρήκε πόντους από τον Λάνγκφορντ και μείωσε (16-14), ενώ ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες θα έπαιζαν αρκετά σκληρά.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πόντους από τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς και Μήτογλου και να προηγούνται με 24-18, έχοντας υπεροπλία στα ριμπάουντ (13 έναντι 4).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι “πράσινοι” έκαναν συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα, χωρίς επιτυχία και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία με 24-26 στο 12’ με δύο τρίποντα των Γιάνκοβιτς και Ματσιούλις, οι “πυροβόλησαν” στην εκπνοή των επιθέσεων της.

Ήταν φανερό πως οι “κιτρινόμαυροι” έτρεξαν ένα 0-11, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο σε άμυνα και επίθεση και οι πρώτοι πόντοι των γηπεδούχων στο δεκάλεπτο σημειώθηκαν στο 13’ (!) με 2/2 βολές του Παπαπέτρου.

Παρόλα αυτά ο Νέντοβιτς με σουτ από μέση απόσταση έφερε το ματς στα ίσα (31-31), αλλά τα χαζά φάουλ που έκαναν επέτρεψαν στην Ένωση να βρει σκορ από τις βολές και να παίρνει ξανά το προβάδισμα (31-34). Όμως με ένα 10-0 το Τριφύλλι κατάφερε να ανάκτησε την πρωτοκαθεδρία, βελτιώνοντας την άμυνα και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 43-37.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο με τους “πράσινους” να βρίσκουν λύσεις από το ζωγραφιστό, αλλά ο Ματσιούλις απαντούσε συνεχώς. Έτσι στο 24’ το σκορ ήταν στο 54-50, με την επίθεση να είναι αυτή που πρωταγωνιστούσε και για τις δύο ομάδες.

Μάλιστα η Ένωση είχε τις λύσεις από τα 6.75, καθώς είχε σημειώσει 4 τρίποντα και έτσι όχι μόνο ήταν κοντά στο σκορ, αλλά έφτασε και σε απόσταση αναπνοής. Όμως ο Μήτογλου “απάντησε” με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με το ματς να έχει μετατραπεί σε… διαγωνισμό από την περίμετρο.

Έτσι στο 27’ το σκορ ήταν 60-58, με την άμυνα, και από τις δύο πλευρές, να απουσιάζει, αλλά στο τέλος της περιόδου οι “πράσινοι” βρήκαν σκορ από Κασελάκη και Παπαγιάννη και έτσι ο Παναθηναϊκό ήταν μπροστά με 67-62.

Το ματς παρέμενε ντέρμπι, με το Τριφύλλι να βρίσκει τρόπους μέσα από τη ρακέτα. Ο Μήτογλου με λέι απ έκανε το 71-67 στο 33′, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά νευρικά, όντας και άστοχες. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις και με ένα 8-0 έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (78-67).

Όμως οι Λάνγκφορντ και Γκίκας απάντησαν για την ΑΕΚ και κατάφεραν να μειώσουν σε 78-73 και έμεναν 2:14 για τη λήξη του αγώνα. Ήταν ενδεικτικό πως ο Παναθηναϊκός έκανε κάκιστη διαχείριση της διψήφιας διαφοράς που πήρε, καθώς οι “πράσινοι” πουλούσαν φθηνά τις επιθέσεις.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ κατάφερε να σπαταλήσει τις ευκαιρίες που πήρε, από την κακή αμυντική προσέγγιση του Τριφυλλιού, και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 80-75 και παρέμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 43-37, 67-62, 80-75

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει